Koronavirüs vakaları ülkemizde de artış gösterirken, uzmanlar en riskli grubun 65 yaş ve üzeri vatandaşlar olduğunu her fırsatta dile getiriyor. Yaşlıların hastalık kapmaması için evlerden çıkmaması vurgulanırken, Cumhuriyet Halk Partisi Şehzadeler İlçe Gençlik Kolları da Başkan Mustafa Çirmik öncülüğünde hayati bir projeye imza atmaya hazırlanıyor.

CHP’li gençler, ilçelerinde bulunan 65 mahalledeki yaşlı vatandaşlar için sahaya çıkacak. Gençler, yaşlıların Pazar ve market ihtiyaçlarını karşılayarak onların evden çıkmamaları adına destek olacak.

Proje ile ilgili bilgi veren CHP Şehzadeler Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Çirmik, kampanyayı sosyal paylaşım siteleri üzerinden de duyurduklarını söyledi. İlçede 65 mahallenin bulunduğunu ifade eden Çirmik, “Bu mahallelerdeki 65 yaş ve üzeri vatandaşlarımızın bize ulaşmaları durumunda, ya da bizim tespit ettiğimiz yaşlılarımızın ihtiyaçlarını karşılayacağız. Yönetim kurulumuz haricinde 50 gönüllümüzle birlikte hazırız. Aldığımız karar doğrultusunda bize ulaşan yaşlı vatandaşlarımızın evlerine gideceğiz, onlardan ihtiyaçlarını kapsayan listeyi ve ücreti alacağız. Alışverişi yaptıktan sonra fişleriyle birlikte vatandaşlarımıza ihtiyaçlarını ulaştıracağız” dedi.

Çirmik, sahada olacak ekiplerin hijyen kurallarına da uyacağını, maske ve eldiven kullanacağını, mesafe kuralına da harfiyen uyacağını dile getirdi.

Gönüllü olarak kendilerine katılmak isteyen gençlere de kapılarının açık olduğunu belirten Çirmik, “Parti üyemiz olanlar üyelik kartlarını, gönüllü olarak bize katılanlara da yine bizim tarafımızdan verilecek tanıtım kartlarını yanlarında bulunduracaklar. Bu şekilde de olası güvenlik zafiyetinin önüne geçmeyi amaçlıyoruz.” dedi.

Projeyi hayata geçirmelerindeki en önemli amacın, yaşlıların dışarıya çıkmadan ihtiyaçlarının karşılanması ve hayatlarını devam ettirebilmeleri olduğuna vurgu yapan Çirmik, “Koronavirüsten en çok etkilenen yaşlılarımızın sokağa çıkmaması adına, sağlıklı kalabilmeleri adına ekibimizle birlikte hazırız. Proje için herhangi bir süre koymadık. Temennimiz bu tehdidin en kısa sürede, en az can kaybıyla ortadan kalkması. Biz de CHP Şehzadeler Gençlik Kolları olarak buna katkı sağlamak istiyoruz.” şeklinde konuştu. 

CHP’li gençleri böylesine önemli bir projeyi hayata geçirecekleri için tebrik eden CHP Şehzadeler İlçe Başkanı Hakan Gürtunca da “Ülkemizde her türlü zorluğu birlik içinde aşabildik. Türkiye'nin birleştirici gücü CHP gençleri değerli büyüklerimize yardımcı olmak amacıyla bu etkinliğe başladı. Mustafa Kemal Atatürk'ün bütün ümidim gençliktedir vasiyetine uymak için çalışıyorlar. Kendilerine çok teşekkür ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim