Manisa’da aranan 24 şahıs yakalandı! Manisa’da aranan 24 şahıs yakalandı!

Pazar günü saat 17.00’da jandarmaya yapılan ihbar sonrası alzheimer hastası 75 yaşındaki Hatice Yıldız’ın kaybolduğu bilgisi ekipleri harekete geçirdi.

Salihli’nin Yılmaz Mahallesi’nde yaşayan Hatice Yıldız (75), akraba ziyareti için gittiği Kale Mahallesi’nde Pazar günü saat 17.00 sıralarında kayboldu. Görgü şahitleri, Hatice Yıldız’ı elinde bir horozla köy içinde dolaşırken gördüklerini bildirdi. Ayaklarından bağlı olan bir horozla gezdiği belirtilen Hatice Yıldız için son görüldüğü yerden arama çalışması başlatıldı.

AFAD’dan gelen destek talebi üzerine arama çalışmalarına UMKE, JAK, AKUT Arama Kurtarma Derneği, ANDA ve Manisa İtfaiyesi’nden 47 kişilik ekip ve köy halkı katıldı.

Havanın kararması arama çalışmalarını zorlaştırırken, Hatice Yıldız’a ait bir bulguya rastlanılmaması nedeniyle çalışmalar gece saat 03.30’da sona erdirdi.

Sabahın ilk ışıkları ile birlikte yeniden başlayan arama çalışmaları, Hatice Yıldız’ın Jandarma ekipleri tarafından bulunmasıyla sona erdirildi.

Kale Mahallesi Çılanlar Çeşme Yakası mevkiinde kaybolmasından 12 saat sonra sağ olarak bulunan Hatice Yıldız’ın sağlık durumunun iyi olduğu bildirilirken, sağlık ekipleri tarafından yapılan ilk kontrolün ardından Salihli Devlet Hastanesine sevk edildi.

Kaynak: Haber Merkezi