Kayhan Yıldızoğlu'nun eski eşi Suna Yıldızoğlu'nun gündem olması sonucu ailesi de merak edildi. Bu noktada Yasemin Allen kimdir sorusu araştırılmaya başlandı.

Yasemin Allen'ın ailesi ve kariyeri hakkında tüm merak edilenleri yanıtladık...

Yasemin Allen Kimdir 5

Yasemin Allen Kimdir?

Tam adı Yasemin Kay Allen olan ünlü isim, aslen Londralı olan bir oyuncudur. Yasemin Allen annesi Suna Yıldızoğlu (Sonja Eady) ile İngiliz babası Dudley Allen çiftinin birlikteliği ile dünyaya gözlerini açmıştır.

Suna Yıldızoğlu Kayhan Yıldızoğlu'nun eski eşidir. Yasemin Allen ile Kayhan Yıldızoğlu arasında bir akrabalık ilişkisi bulunmamaktadır.

İlkokulu Türkiye’de okumasının ardından, 11 yaşında Avusturalya’ya gitmiş ve bir süre orada yaşamıştır. İlk ve orta öğretimini tamamladıktan sonra, Queensland Üniversitesi’nde Sinema Televizyon bursu kazanmış, 18 yaşına geldiğinde Türkiye’ye geri dönmüştür.

Ülkeye döndüğünde eğitimini ara vermeden devam etmek isteyen Yasemin Allen, Müjdat Gezen Üniversitesi tiyatro bölümünden mezun olmuştur.

Üniversiteyi bitirmesinin ardından oyunculuğa devam eden ünlü oyuncu, Özcan Deniz’in başarılı filmi ‘Su ve Ateş’ ile adından söz ettirmeyi başarmıştır.

Sosyal medyayı aktif bir şekilde kullanan Yasemin Allen Instagram adlı uygulamada @yaseminkayallen kullanıcı adıyla yer almaktadır.

Öneri İçerik: Kayhan Yıldızoğlu’nun Eski Eşi Kimdir? Suna Yıldızoğlu Nereli? Çocuğu Var Mı?

Yasemin Allen Kaç Yaşında?

Suna Yıldızoğlu’nun kızı olarak tanınan ünlü oyuncu, 10 Temmuz 1989 tarihinde dünyaya gelmiştir. Günümüz itibariyle 34 yaşındadır ve yengeç burcudur.

Yasemin Allen Nereli?

Yasemin Allen kimdir sorusuna, başarılı oyuncunun memleketi ile devam edelim.

Yasemin Allen babası ve annesinden dolayı aslen İngiliz asıllıdır. Ancak annesi, ikinci evliliği olan Kayhan Yıldızoğlu ile evlenmesinin ardından Türk vatandaşlığı kazanmıştır. Annesinin Türk vatandaşlığını kazanmasından dolayı kendisi de yarı Türk vatandaşı sayılan Yasemin Kay Allen, Türkiye- İngiltere çifte vatandaşlığına sahiptir.

Yasemin Allen Kimdir 4

Yasemin Allen Sevgilisi Kim?

Yasemin Kay Allen'ın özel hayatı da merak edilmektedir. İsmi Tolga Güleç ile anılan Yasemin Allen sevgilisi ile yollarını 2022 yılında ayırmıştır. Şu anda ise bilindiği kadarıyla bir sevgilisi veya hayat arkadaşı bulunmamaktadır.

Yasemin Allen Kariyeri

Yasemin Allen oyunculuk kariyerine lise yıllarında çektiği kısa filmler ile başlamıştır. Eğitim hayatının ardından Yasemin Kay Allen annesi ile birlikte ‘Elif’ adlı televizyon dizisinde yer almış ve bu dizide başrol olmuştur. Elif, başarılı oyuncunun yer aldığı ilk televizyon dizisidir.

Türkiye'de kadınlara özel pavyon açıldı Türkiye'de kadınlara özel pavyon açıldı

Yasemin Allen filmleri ve TV dizileri dışında güzelliğiyle de sıklıkla gündeme gelmektedir. Öyle ki, 2008 yılında L’Oreal’in düzenlediği ‘Yeni Yüz’ yarışmasında finalist olup adını duyurmuştur. Bunun üzerine Yasemin Allen boyu da merak edilmektedir. Güzel oyuncu 175 cm boyundadır.

Yasemin Kay Allen Elif dizisinin ardından ‘Kavak Yelleri’ gibi yayınlandığı dönemin popüler dizilerinde yer almıştır.

Yasemin Kay Allen, 2019- 2020 yılları arasında kariyerinin belki de en büyük başarısı sayılabilecek bir projede baş rol olarak yer almıştır. Bu proje, ABD-İngiltere ortak yapımı olan ve toplam 53 ülkede yayınlanan ‘Strike Back’ adlı dizidir. Allen bu dizide Rus bir ajana hayat vermiş ve başarısıyla kendini dünyaya tanıtmıştır.

Yasemin Allen Kimdir 3

Yasemin Allen Dizi ve Filmleri

Yasemin Allen kimdir sorusuna başarılı oyuncunun dizi ve filmlerine göz atarak devam edelim...

Yasemin Allen dizileri kronolojik olarak aşağıdaki gibidir:

  • Elif (2008)
  • Kavak Yelleri (2009)
  • Merhamet (2011)
  • Muhteşem Yüzyıl (2013)
  • Şeref Meselesi (2014)
  • 46 Yok Olan (2016)
  • Strike Back (2019)
  • İyi Günde Kötü Günde (2020)
  • Menajerimi Ara (2021)
  • Dokuz Oğuz (2023)

Yasemin Allen, televizyon dizileri dışında bazı dijital platformlarda yayınlanan projelerde de yer almıştır. Bu diziler ise şunlardır:

  • Olağan Şüpheliler
  • Erkek Severse
  • Son Gün
  • Türk Dedektif

Yasemin Allen Kimdir 2

Başarılı oyuncu genelde dizi projeleri gündemde yer tutmaktadır. Yer aldığı sinema filmleri sayı olarak az olsa da, onlarda baş rol olmuş ve büyük bir başarı elde etmiştir. Özellikle Su ve Ateş adlı sinema filmi, onun büyük bir kitle tarafından tanınmasına sebep olmuştur.

Bahsi geçen Yasemin Allen filmleri ise aşağıdaki gibidir:

  • Su ve Ateş (2013)
  • Dönerse Senindir (2016)

Muhabir: Özkan Çelik