Manisa Büyükşehir Belediyespor Kulübü’nün voleybol altyapı seçmeleri, 29 Haziran Pazar günü Tarık Almış Kapalı Yüzme Havuzu ve Spor Salonu’nda yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. 2007-2016 doğumlu tam 573 sporcu adayı, Manisa ve çevre illerden gelerek seçmelere katıldı. Rekor başvuru, voleybola olan ilginin her geçen gün arttığını bir kez daha gözler önüne serdi.

Acı içinde yerde kaldı… Maça devam edemedi
Acı içinde yerde kaldı… Maça devam edemedi
İçeriği Görüntüle

Voleybol altyapısına büyük önem veren Manisa BBSK, geçtiğimiz sezon KFC 1. Ligi’ne yükselen kadın voleybol takımıyla birlikte amatör branşlarda da yükselişini sürdürüyor. Altyapı seçmelerinde, Manisa BBSK Asbaşkanı ve Voleybol Şube Sorumlusu Murat Kümüştekin, Kulüp Genel Müdürü Alparslan Kaya, Voleybol Şubesi Sportif Direktörü Caner Doğançay, A Takım Başantrenörü Görkem Kazan ve yardımcı antrenörler görev aldı.

“Altyapıdan geleceğin yıldızlarını yetiştirmeyi hedefliyoruz”

Seçmeler sonrası açıklamalarda bulunan Manisa BBSK Asbaşkanı ve Voleybol Şube Sorumlusu Murat Kümüştekin, hedeflerinin yalnızca A Takım seviyesinde başarı olmadığını vurgulayarak, “Altyapıda da önemli noktalara gelmek istiyoruz. Bu doğrultuda gerçekleştirdiğimiz seçmelere gösterilen yoğun ilgi bizleri son derece mutlu etti” dedi.

Geçtiğimiz sezon kadın voleybol takımının başarısıyla birlikte taraftarla bütünleşen bir yapı oluşturduklarını belirten Kümüştekin, “Voleybol ülkemizde her geçen gün daha da ön plana çıkıyor. Biz de Manisa’dan Filenin Sultanları’nı çıkaracak altyapıyı kurmak istiyoruz. Merhum Belediye Başkanımız Ferdi Zeyrek’ten devraldığımız bu bayrağı, Besim Dutlulu Başkanımız ile daha da yukarı taşımak için çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

Muhabir: Elif AYVAR