Alınan bilgiye göre, 2 yaşındaki Aybars Çakır, annesi Hatice ve babası Orhan Çakır'la tarladan dönerken, İlyaslar Mahallesi Karapınar mevkisinde bir süre önce su çıkarmak için açılan 3 metre derinliğindeki boş kuyuya düştü.

Çocuğu kuyudan çıkarmaya çalışan anne ve baba bu çabalarından sonuç alamayınca durumu 112 Acil Çağrı Merkezine bildirdi.

İhbarı üzerine bölgeye, AFAD, itfaiye, jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi.

Ekiplerin, iş makineleriyle su kuyusu çevresinde 5 saat süren kazı çalışmasıyla bulunduğu yerden çıkarılan Çakır, ilk müdahalenin ardından Akhisar Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Çakır'ın sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün olayla ilgili yakın takipte bulundu. Ergün, “Kırkağaç ilçemize bağlı İlyaslar Mahallesi Karapınar mevkiinde kuru sondaj kuyusuna düşen 2,5 yaşındaki Aybars Çakır isimli evladımız, itfaiyemiz, MASKİ Genel Müdürlüğümüz ve AFAD'ın yaklaşık 4 saatlik çalışmasıyla çok şükür sağlıklı bir şekilde kurtarıldı. Acil sağlık ekipleri de ilk müdahalesini yapıyor. Yüce Allah, adıyla yaşatsın, ailesine bağışlasın.” ifadelerini kullandı. KULİS-AA