Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü ve Türkiye Badminton Federasyonu Başkanlığı koordinesi ile 4 - 6 Nisan tarihleri arasında Manisa'da yapılan 6.Türkiye Badminton Şampiyonasına katılarak 6. kez şampiyon olan başarılı sporcular Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer'i ziyaret ederek mutluluklarını paylaştı.
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Konan ve Antrenörleri Hatice Tokmakçi ile eşliğinde gelen şampiyon sporcuları tebrik eden Vali Güvençer kendi elleriyle çikolata ikram etti, hediyeler verdi.
Şampiyonaya Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı adına; çocuk evleri, sevgi evleri, yetiştirme yurtlan ve koruyucu aile yanında kalan 450 sporcu çocuk ile 158 görevli personel katıldı. 51 ilden sporcunun katıldığı şampiyonada Manisalı sporcular 760 puan alarak 6. Kez Türkiye Şampiyonu olmayı başardılar.
Şampiyonaya Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü Aile Yanında Destek Hizmetleri Daire Başkanı Hakkı Bilgiç, Türkiye Badminton Federasyonu Başkanı Murat Özmekik, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Konan ve Manisa il protokolü katıldı. Şampiyonaya katılan sporcular Manisa'nın tarihi, turistik ve kültürel değerleri ile tanışma fırsatı da buldu.
MANİSALI SPORCULAR 6 YILDIR ŞAMPİYONLUĞU KİMSEYE KAPTIRMADI
Şampiyonada; 1999-2002 Yaş Grubu Kategorisinde; Tek Kızlar Kategorisinde Keziban Özcan Şampiyon olurken, Tek Erkekler Kategorisinde Ümit Doğan Türkiye Üçüncüsü, Çift Erkekler Kategorisinde Mert Ayyürü-Ümit Doğan Birinci, Çift Kızlar Kategorisinde Keziban Özcan-Şehriban Tümer Birinci, Karışık Çiftler Kategorisinde Mert Ayyürü-Satı Yılmazbilekli Birinciliği aldılar. 2007-2009 Yaş Grubu Kategorisinde; Sude Tümer Türkiye Üçüncüsü, Karışık Çiftlerde Umut Tuncal-Nazlı Kılıç Türkiye Üçüncüsü olmayı başardılar.
Ziyarette şampiyona hakkında bilgi veren Antrenör Hatice Tokmakçı, “Ev sahibi takımlar 20 kişi ile katılabiliyorlar, biz de 20 çocukla katıldık ve genel klasmanda 760 puanla şampiyon olduk. Yaklaşık ikinci olan takımla aramızda 500 puan fark oluştu. Antrenmanımız her gün düzenli bir şekilde devam etmekte. Hafta içi çocuklarımızın okul sonrası boş vakitlerini değerlendiriyoruz. Yaz tatiline girdiğimizde de çalışmalarımız aynı tempoda devam edecek. Bundan sonraki senelerde de inşallah çocuklarımızla daha iyi başarılar elde edeceğiz. Çocuklarımız istekli, hiçbir zaman antrenmanı bırakmıyorlar, sürekli geliyorlar. İl Müdürümüz de sağ olsunlar sürekli bizleri destekledi. Başarımızı da böyle ekip olarak çalışmaya borçluyuz. Sporcumuz Mert Ayyürü aynı zamanda Milli Takım sporcusu. 2013 yılında başlamıştı ve o yıl milli takıma seçilerek Balkan Şampiyonasına katıldı ve takım halinde birinci oldular. Milli takım seçmelerine gidiyor ve ayrıca olimpiyatların puan toplama turnuvalarına gidiyor. Önümüzde ki hafta milli takım seçmelerine katılacak. Eğer onda da başarılı olursa yurt dışındaki uluslararası turnuvalara katılacak” diye konuştu.
VALİ GÜVENÇER; “ŞAMPİYONLARIMIZ VALİ AMCALARINI MUTLU ETMEYE GELMİŞLER”
Ziyarette şampiyon sporcularla konuşarak şakalaşan Vali Güvençer de “Bu çocuklar Manisa’nın şampiyonları, Manisa’yı temsil ediyorlar, Manisa’nın ortak değerleri. Mutlaka her derece çok değerlidir ama 6. Yıl, 6. Şampiyonluk ve üstelik ikinci ile arasındaki puan farkını bu kadar açarak şampiyon olmak, asla bir tesadüf olamaz. Mutlaka ekip çalışmasının, takım çalışmasının bir sonucu. Burada en büyük pay elbette öncelikle çocuklarımızın, sonrasında onlara annelik, babalık, hocalık, antrenörlük, teknik direktörlük yapan hocamızın. Türkiye genelinde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımız ve bakanlığımıza bağlı kuruluşlarımız harikulade işler yapıyorlar. Hepimiz adına çok güzel kamu hizmeti yürütüyorlar. Ama Manisa Valisi olarak ben Manisa ilinde Manisa Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünün hepimiz adına yürüttüğü bu kamu hizmetini diğer illerdeki benzerlerinden çok daha üstün bir fedakarlıkla, işini severek yürüttüklerini gözlemliyorum. Bundan da çok özel bir mutluluk duyuyorum. Bir taraftan paylaştıkları evlerinde hayata hazırlanıp kendilerini yetiştirirken öte yandan da kimlik ve kişilik gelişimleri, fiziki gelişimleri ve karakter gelişimleri açısından ilgilendikleri alanlarda, küçük çocuklarımız da ilgilendikleri Badminton sporuyla başarılarını devam ettirecekler. Böylece hayatta başarmanın nasıl bir şey olduğunu, başarının neleri gerektirdiğini, disiplinin ve paylaşmanın kendilerine neler kazandırdığını fark edecekler. Ben onları turnuva gecesinde ziyaret etmiştim, henüz o zaman turnuva nihayetlenmemişti öndeydiler, şampiyon olacakları belliydi, ben zaten onları çok eskiden beri, tanıdığım için şampiyon olacaklarından hiçbir kuşkum yoktu. Turnuva bitti şampiyon oldular kupalarını, madalyalarını aldılar bugün de, Vali amcalarını mutlu etmeye gelmişler. Onlara teşekkür ediyorum. İnşallah seneye hangi vilayette yapılacaksa bu turnuva 7. Şampiyonluklarını alıp gelecekler. Ben kendilerine başarılar diliyorum” dedi.
Editör: TE Bilişim