CHP Manisa İl Başkanı Engin Uzun, parti binası önünde devam eden nöbet eylemi ve eylem sırasında yaşanan görüntülere ilişkin açıklamalarda bulundu. Partide yaşanan sürecin diyalogla çözülmesi gerektiğini vurgulayan Uzun, kamuoyuna yansıyan görüntülerin CHP'nin kurumsal kimliğine zarar verdiğini ifade etti.
"Partimizin prestiji zarar görüyor"
Nöbet eylemini değerlendiren Uzun, eyleme katılanların protesto hakkına saygı duyduklarını belirterek, yaşananların Manisa kamuoyunda olumsuz bir algı oluşturduğunu söyledi.
"Arkadaşlar iyi vakit geçiriyorlar. Ama Manisa kamuoyunda, Cumhuriyet Halk Partisi'nin prestijini böyle bir kriz ortamında ciddi şekilde düşürdüklerini görüyorum. Doğru bulmuyorum." diyen Uzun, yaşanan sürecin daha ciddi bir anlayışla yürütülmesi gerektiğini dile getirdi.
"Zeybeği seçimleri kazandığımızda oynayacağız"
Nöbet sırasında at üzerinde zeybek oynanmasına da değinen Uzun, bunun doğru bir zamanlama olmadığını ifade etti.
"Biz ne zaman ata bineceğiz? Önümüzdeki Cumhurbaşkanlığı seçimlerini kazandığımızda ata binip zeybek oynayacağız. Bugün zeybek oynanacak gün değildir. Bugün birlikte iletişim kurma, bu sorunları çözme günüdür. Zeybeği biz tüm Manisalılarla birlikte oynayacağız." ifadelerini kullanan Uzun, mevcut süreçte önceliğin parti içindeki sorunların çözülmesi olduğunu vurguladı.
Protesto hakkına saygı duyduklarını yineleyen Uzun, açıklamasını şu sözlerle tamamladı:
"Arkadaşlarımızın protesto tavrını anlıyoruz. Hepsine saygılar sunuyoruz. Biz efendi insanlarız. Ama siyaset ciddiyet ister, daha ciddi olunması gerektiğini düşünüyorum."





