Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’da düzenlenen “Şehit Yakınları, Gazi ve Gazi Yakınlarımızın Kamu Kurumlarına Yerleştirilmesi Kura Töreni”nde gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Konuşmasında “Terörsüz Türkiye” sürecine de değinen Erdoğan, terörün tamamen ortadan kaldırılması amacıyla yürütülen çalışmalarda önemli aşamalar kaydedildiğini söyledi.

Erdoğan, “Terörsüz Türkiye” sürecinin bir devlet projesi olarak yürütüldüğünü belirterek, son iki yılda çeşitli tahrik ve girişimlere rağmen önemli mesafe alındığını ifade etti.

Erdoğan, konuşmasında sürecin “son düzlüğüne” girildiğini belirterek, Türkiye’nin yanı sıra bölgenin tamamının huzur ve istikrara kavuşması için çalışmaların sürdürüleceğini söyledi.

“YENİ ACILAR YAŞANMAMASI İÇİN HER TÜRLÜ ADIMI ATACAĞIZ”

Şehit ve gazi yakınlarına yönelik hassasiyetlerini de dile getiren Erdoğan, bu kesimleri rencide edecek hiçbir girişime izin vermeyeceklerini söyledi.

Erdoğan, terörün Türkiye’de yeniden zemin bulmaması ve yeni acıların yaşanmaması için gerekli adımların kararlılıkla atılacağını belirterek, “Terörün bu topraklarda bir daha asla zemin bulmaması, yeni acılar yaşatmaması, ocaklara yeni ateşler düşürmemesi için her türlü adımı kararlılıkla atacağız” ifadelerini kullandı.

KAMUDA İSTİHDAM EDİLEN ŞEHİT VE GAZİ YAKINI SAYISI ARTACAK

Cumhurbaşkanı Erdoğan, törende kamu kurumlarına yapılacak atamalara ilişkin de bilgi verdi. Erdoğan, gerçekleştirilecek 571 atamayla birlikte kamuda istihdam edilen şehit yakını, gazi ve gazi yakını sayısının 53 bin 179’a yükseleceğini açıkladı.

Kaynak: İHA