Bu hastalık sinsi ilerliyor… Belirtilere dikkat! Bu hastalık sinsi ilerliyor… Belirtilere dikkat!

En sık başvurulan şikayetler arasında ateş, öksürük, kusma, ishal ve döküntü olduğunu belirten uzman, yapılan testlerde grip vakasının sıkça teşhis edildiğini ifade ediyor. İnfluenza virüsüyle seyreden grip, özellikle kuru öksürük, ateş, kusma, ishal, halsizlik ve kas ağrıları gibi belirtilerle kendini gösteriyor. Uzmanlar, hastalıktan korunmak için el hijyenine dikkat etmek, toplu taşıma ve kalabalık ortamlarda maske kullanımını öneriyor.

Dr. Yörük, özellikle 2 yaş altı çocuklarda hastanede yatış gerektiren durumların söz konusu olduğunu belirterek, "Evde küçük çocuk bulunan ailelerin, toplum içinde maske kullanmaları önemlidir. 9 yaşın altındaki tüm çocuklara ekim ve kasım aylarında grip aşısı olmalarını öneriyoruz" diyor.

Ailelere yönelik öneriler arasında, evde küçük çocuğa bakım veren ebeveynlerin dışarıdan geldiklerinde kıyafet değiştirmeleri, ellerini ve yüzlerini sabunlu suyla yıkamaları, hasta olan kişinin çocuğa bakım vermemesi ve eğer çocuklarda grip şikayetleri varsa bir süre okula gönderilmemesi bulunuyor.

Editör: Diyar Aslan