İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve beraberindeki heyetin helikopter kazasında yaşamını yitirmesi, Orta Doğu'da yeni jeopolitik risklerin ortaya çıkmasına neden olurken, bu trajedinin ardından altın fiyatları hızla artış gösterdi.

Altın yatırımcıları, fiyatların ne yönde ilerleyeceği konusunda endişelenirken piyasa uzmanı İslam Memiş, altın fiyatlarında beklenen değişiklikler hakkında önemli uyarılarda bulundu.

Altın sahiplerine tuzak kurulduğunu açıklayan Memiş, şöyle konuştu:

"İran'da yaşanan kaza sonrasında kısmen bir fiyatlama oldu, agresif bir piyasa değişikliği yaşanmadı. Bölgeden tansiyonu artıran açıklamalar zaman zaman gelebilir ancak aşağıda destek seviyeleriyle alakalı düşüş öngörülerim devam etmekte. Ons altın için ilk aşamada 2380 doların altına sarkmaların yaşanacağını düşünüyorum.

50 gün sonra yine İran'da bir cumhurbaşkanlığı seçimi yapılacak. Yaşananların küresel ekonomiye, bölgeye yansımasına ve fiyatlar üzerindeki etkilerine dikkat çekeceğiz. Haberlerin ardından altın ve gümüş fiyatlarında ciddi bir yükseliş gördük. Geçen haftanın kapanışına baktığımızda, 2450 dolar seviyesine kadar yükselen bir ons vardı karşımızda. Gram altın tarafında ise 2550 lira seviyesi görüldü.

Kadın ve genç besicilere ekstra destek geliyor! Kadın ve genç besicilere ekstra destek geliyor!

Kaynak: Haber Merkezi