CHP Lideri Özel’den AK Parti'ye Geçen Çerçioğlu’na Gönderme
CHP Lideri Özel’den AK Parti'ye Geçen Çerçioğlu’na Gönderme
İçeriği Görüntüle

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, tutukluluğunun sona ermesinin ardından Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel’i ziyaret etti. CHP Genel Merkezi’nde gerçekleşen görüşmenin ardından iki lider ortak basın açıklaması yaptı.

Basın toplantısında konuşan CHP lideri Özgür Özel, Özdağ’ın tahliyesiyle ilgili olarak, “Bir utanç son buldu.” ifadelerini kullandı. Özel, siyasi davaların devam edebileceğini ancak tutukluluk uygulamalarının keyfi olduğunu savundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı eleştiren Özel, “Kendisine yapılmayan muameleyi bugün muhalif siyasetçilere yapıyor. Bu kabul edilemez.” dedi.

Özel, sözlerini şöyle sürdürdü: “Sayın Erdoğan yıllarca yargılandı ama bir kez bile tutuklanmadı. Bugün İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı’na ya da Ümit Özdağ’a yönelik uygulamalar utanç verici. Dünün mağduru, bugünün zalimi olmamalı.”

Gtzcc F Y Xc A A B Gq2

Meclis’teki gerginlik gündemdeydi

Gazetecilerin soruları üzerine, İYİ Parti lideri Müsavat Dervişoğlu’nun CHP’ye yönelik eleştirilerine de yanıt veren Özel, TBMM’de yaşanan olayın bir iletişim kazası olduğunu ifade etti. Tekin Bingöl’ün tutumunun CHP politikalarıyla örtüştüğünü belirten Özel, muhalefet partileri arasındaki sürtüşmelerin yalnızca iktidarı memnun edeceğini söyledi.

Özel, “Muhalefetin bu tür meselelerden dolayı kendi içinde sertleşmesi kimseye fayda sağlamaz. Biz İYİ Parti ile ilişkilerimizi saygı çerçevesinde sürdürmeye devam edeceğiz.” dedi.

Ümit Özdağ ise konuşmasında, tutukluluğu süresince kendisine destek veren CHP’ye teşekkür etti. Türkiye’nin herkesin eşit olduğu bir ülke olması gerektiğini vurgulayan Özdağ, bunun iktidar ve muhalefet için ortak bir ihtiyaç olduğunu dile getirdi.

Muhabir: Nuray Bozkurt