Bursa'da hava sıcaklıklarının düşmesiyle birlikte Uludağ'da sezonun ilk kar yağışı görüldü. Gece saatlerinde başlayan yağış, özellikle oteller bölgesi ve zirve hattında etkili oldu. Yüksek kesimlerin beyaza bürünmesiyle bölgede kar manzaraları oluştu.

"SEZONUN ERKEN AÇILMASINI BEKLİYORUZ"

Uludağ Kayak Merkezi'nde fotoğrafçılık yapan Melih Çınar, kar yağışının turizm açısından sevindirici olduğunu belirterek, "Sezon yavaştan açılıyor, öğleden sonra 1-2 santimetre kar gösterirken gece 19-20 santimetreye kadar çıkıyor. İnşallah sezonumuz yavaş yavaş açılmaya başlayacak. Temennimiz geçen seneye göre sezonun daha erken açılması ama bekliyoruz bakalım. Geçen sene kişi sayısı olarak rekor kırdık, her sene daha iyiye gidiyor. Bu sene de öyle olacağını düşünüyorum" dedi.

SÜRÜCÜLERE BUZLANMA UYARISI

Meteoroloji yetkilileri, yüksek kesimlerde hava sıcaklıklarının önümüzdeki günlerde düşük seyretmesinin beklendiğini belirterek sürücüleri buzlanma ve görüş mesafesindeki düşüşe karşı uyardı. Öte yandan kayak tutkunları, Uludağ'daki çevrim içi kameraların çalışmadığını belirterek yeniden aktif hale getirilmesini istedi.

Kaynak: İHA