Fransa'nın başkenti Paris’in simgelerinden biri olan Seine Nehri, 1923’ten bu yana ilk kez halkın yüzmesine açıldı. Nehirde, 102 yıl aranın ardından yüzme keyfi yeniden mümkün hale geldi.
Paris'te Eyfel Kulesi’nin yanı başında, Notre Dame Katedrali yakınlarında ve kentin doğu kesiminde olmak üzere belirlenen 3 farklı noktada oluşturulan özel yüzme alanları, yerel saatle sabah 08.00 itibarıyla kullanıma sunuldu. Yüzme alanlarının bazıları sabah 08.00-11.00, bazıları ise 13.00-17.00 saatleri arasında açık olacak şekilde düzenlendi.
Seine Nehri, 1923 yılında insan sağlığını tehdit eden su kirliliği nedeniyle yüzmeye kapatılmıştı. Ancak Paris'in ev sahipliğinde geçtiğimiz yaz düzenlenen Olimpiyat Oyunları öncesinde, nehrin temizlenmesi için 1.4 milyar euroyu aşan bir yatırım yapılmıştı. Olimpiyatlar sırasında istenen düzeyde su kalitesine ulaşılamasa da, sürdürülen temizlik çalışmaları sonunda Seine Nehri yeniden yüzülebilir hale getirildi.
Fransızlar, 102 yıl sonra ilk kez nehirde yüzmenin heyecanını yaşarken, bu gelişme Paris'te büyük bir sevinçle karşılandı.