Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı yeni düzenleme kapsamında Ziraat Katılım, Vakıf Katılım ve Halk Katılım bankalarının tek çatı altında birleştirilmesi için çalışmalar sürüyor. Birleşmenin tamamlanmasının ardından üç kamu katılım bankası, belirlenecek yeni bir isimle faaliyetlerine devam edecek.

Edinilen bilgilere göre birleşme işlemlerinin 2026 yılının son çeyreğinde tamamlanması hedefleniyor. Yeni oluşturulacak bankanın isminin ise ilerleyen süreçte kamuoyuyla paylaşılması bekleniyor.

Katılım Bankacılığında Büyüme Hedefleniyor

Birleşme kararının, son yıllarda katılım bankacılığına yönelik artan ilgiyi desteklemek ve sektörde daha güçlü bir yapı oluşturmak amacıyla hayata geçirileceği belirtildi. Üç bankanın tek çatı altında faaliyet göstermesiyle sektörde ölçek ekonomisinin güçlendirilmesi ve hizmet kapasitesinin artırılması hedefleniyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, konuya ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: "Bir diğer hamlemiz Ziraat, Vakıf ve Halk Katılımın birleştirilmesi olacaktır. Bu üç katılım bankamızın güçlerini birleştirmesiyle ortaya büyük bir sinerji çıkacak, inşallah sektör farklı bir ivme kazanacaktır. Her iki kararımızın da şimdiden hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum."

Kaynak: Haber Merkezi