Toz taşınımı strese soktu… Tehlike kapıda! Toz taşınımı strese soktu… Tehlike kapıda!

Bursa'nın Kestel ilçesi, Türkiye genelinde ekmeğin en uygun fiyatla satıldığı yer olarak dikkat çekiyor. Belediye Başkanı Önder Tanır, bu fiyat politikasının ardında yatan nedenleri açıkladı. Tanır, 1050 dönüm arazi üzerinde kendi ektikleri yerli tohumlarla un ve ekmek üretimini gerçekleştirdiklerini belirtti.

2019 yılında göreve geldiklerinde 400 gram ekmeğin 1,25 TL'den satıldığını, ancak kendi dönemlerinde bu fiyatı 1 TL'ye düşürdüklerini ifade eden Tanır, "Artan ham madde fiyatlarına rağmen, bu dönem ekmeği 1 liradan hemşerilerimize ulaştırıyoruz" dedi. Belediye Başkanı, yerli tohumlarla gerçekleştirdikleri üretim sayesinde maliyetleri kontrol altında tutabildiklerini ve bu sayede ekmeği daha uygun bir fiyatla satışa sunabildiklerini belirtti. Hem ekonomik hem de yerel üretimi destekleme amacı taşıdıklarını vurgulayan Tanır, bu politikanın 5 yıldır başarılı bir şekilde devam ettiğini ifade etti.

Kestel ilçesindeki ekmeğin 1 TL'den satılması, hemşeriler tarafından olumlu bir şekilde karşılanırken, yerel üretimi destekleyen bu yaklaşım diğer belediyelere de örnek olabilecek bir model olarak ön plana çıkıyor. 

Kaynak: İHA