2024 yılının ilkbaharı, tarihin en sıcak ilkbaharlarından biri olarak kaydedildi. Türkiye, Haziran ayının ilerlemesiyle birlikte bugünden itibaren 3-4 gün sürecek önemli bir sıcak hava dalgasının etkisi altına girecek. Perşembe ve Cuma günleri, haftanın en yüksek sıcaklıklarının yaşanması bekleniyor. Bazı bölgelerde sıcaklıkların 45 derece civarına ulaşabileceği öngörülüyor.

Thumbs B C 383509Dfedee312Ae48734167Ebb7Dde

ACİL DURUM İLAN EDİLMELİ

İklim uzmanı Dr. Ümit Şahin ve Prof. Dr. Barış Önol, sıcak hava koşullarına dikkat çekti. Önol'un paylaşımını aktaran Şahin, durumu "iklim felaketi" olarak tanımlayarak hükümet ve yerel yönetimlere acil durum ilan etme çağrısı yaptı.

Şahin, yaşlılar ve risk grubundaki kişilere yönelik uyarıların yapılmasını, açık havada ağır işlerde çalışanların da dikkatli olmaları gerektiğini belirtti.

ÖNÜMÜZDEKİ ÜÇ GÜN YANACAĞIZ!

İklim bilimci Prof. Dr. Barış Önol, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, sayısal hava tahmini simülasyonlarına dayanarak önümüzdeki 3 gün boyunca (salı, çarşamba, perşembe) beklenen maksimum sıcaklık değerlerini açıkladı.

Reel kesim güven endeksi azaldı | Temmuz 2024 Reel kesim güven endeksi azaldı | Temmuz 2024

Önol'un verilerine göre, önümüzdeki günlerde İstanbul'da sıcaklıkların 36-38°C aralığında seyredeceği tahmin edilirken, perşembe günü Antalya ve Muğla'da 42°C'nin üzerine çıkması bekleniyor.

MANİSA'DA HAVA NASIL OLACAK?

Yarın(Çarşamba) en düşük sıcaklığın 25 derece olması beklenirken sıcaklığın en yüksek 44 derecelere ulaşması bekleniyor. Perşembe ve Cuma günü ise 43 derece olacağı öngörülüyor.

Thumbs B C Fd74E1Eecd44Fd8Df99Cdf20F6F101B0-1

Kaynak: Manisa Kulis Haber