TOKİ ve Yunusemre Belediyesi İşbirliğinde Akgedik Bölgesinde inşa edilecek olan 5 bin 500 konutun ilk etabının kura tarihi belli oldu. Yapımı devam eden projenin 1101 konutluk ilk etabında incelemelerde bulunanTOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan, dokuzuncu bloğun temelini attı. TOKİ Başkanı Turan'a, AK Parti Manisa Milletvekilleri Recai Berber, Murat Baybatur, Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi ve Akgedik Bölgesi sakinleri eşlik etti.

"MANİSA'YA 750 MİLYON LİRA YATIRIM YAPTIK"
TOKİ inşaat alanında yaptığı konuşmasına TOKİ'nin Manisa'ya getirilerinden bahsedenTOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan,"Manisa'da bizim önem verdiğimiz ve yatırım yaptığımız illerin başında gelmektedir. Manisa için şimdiye kadar 5 bin 843 konut ihale ettik ve bunun 3 bin 726'sı bitirildi. Bunun yanında 2 tane 300 yataklı, bir tane 200 yataklı, bir tane 75 yataklı, bir tane de 25 yataklı olmak üzere 5 tane hastane ihale ettik. Bunlardan 300 ve 200 yataklı hastaneler bitirilerek bakanlığımıza teslim edilmiştir. Ayrıca 9 adet okul, 2 adet 300 kişilik pansiyon, 1 adet engelsiz yaşam merkezi, 45 adet ticaret merkezi, 8 adet cami, il emniyet müdürlüğü, SGK il müdürlüğü, sosyal hizmetler ve çocuk esirgeme il müdürlüğü, üniversite binaları gibi inşaatlarımız da bulunmaktadır. TOKİ tarafından şimdiye kadar Manisa'ya arsa bedelleri hariç yaklaşık 750 milyon lira yatırım yapılmıştır. Bu yatırımlar son 12 yılda yapıldı" dedi.

2017 YILINDA BU BÖLGEDE YAŞAM BAŞLAYACAK
Yunusemre İlçesinde yapımına başlanan Akgedik Projesi'nin Türkiye'nin diğer illerine yapılan projeler için emsal teşkil edeceğini belirten Turan, "Akgedik Bölgesi'nde yaptığımız bu proje sonucunda, 3-4 yıl içerisinde 20-25 insanımızın yaşadığı çok daha modern bir kasaba kurulmuş olacak. Bu 1101 konut inşaatımız başladı ve devam ediyor. Bu proje 50 bloktan oluşuyor. Bu projenin bedeli 130 bin liralık bir projedir. Önümüzdeki 2017 yılının sekizinci ve dokuzuncu ayında burada yaşam başlayacak. Projenin içerisinde 1101 tane konut, 39 adet işyeri ve 1 adet cami bulunuyor" ifadelerini kullandı.

İLK KURA MAYIS AYINDA
İlk etapta yapılan 1101 konutun kura tarihi olarak Mayıs ayını işaret eden Turan, Temmuz ayı içerisinde de ikinci etap ihalesinin yapılacağını belirtti. Kuralar sonucunda hak sahibi vatandaşları belirleyeceklerini ifade eden Turan, Akgedik TOKİ projesinin Türkiye'ye örnek olacak 3 proje arasonda olduğunu belirterek, "İnşallah Temmuz ayında ikinci etap projenin de ihalesi yapılacak. Bu proje ve önümüzdeki 3-4 yıllık süreçte TOKİ sadece Akgedik Bölgesi'ne yapacağı yatırım bedeli 750 ile 800 milyon lira arasıdır. Türkiye'de örnek gösterdiğimiz en büyük 3 projeden biriside bu projedir. Şuanda bu yaptığımız 1101 konutun kurasını Mayıs ayı sonunda yapacağız. Hak sahibi vatandaşlarımızı belirlemiş olacağız. İkinci etap ihalemizi de Temmuz ayında yapılacak ve başlamış olacak.
Editör: TE Bilişim