Taliban'ın lideri, hükümet yetkililerinin aile üyelerini kurumlara atamasını yasakladı. Hibatullah Akhundzada, bu şekilde pozisyonlara getirilmiş olan oğul ya da aile üyesi kişilerin yerine başka atamalar yapılması talimatını verdi. Akhundzada, aile üyelerinin gelecekte benzer pozisyonlara getirilmesinin de önünü kapadı.

TECRÜBESİZ KİŞİLER ÜST DÜZEY MAKAMLARA GETİRİLDİ

Taliban, yönetimi ele geçirdiği 2021'de, ülkedeki üst düzey bazı kurumlardaki kişilerin işlerine son verdi. Birçok bu şekilde yönetici de yaşanan kaosta ülkeden kaçtı. Devam eden süreçte, tecrübesiz kişilerin aile ilişkileri üzerinden üst düzey makamlara getirildiğine yönelik suçlamalar dile getiriliyordu.

YÖNETİM POZİSYONLARINA OĞULLAR ATANDI

Peşaver'de bulunan Afgan İslami Haber Ajansı'na göre, Taliban liderinin kararnamesi, bazı yönetim pozisyonlarına, oğulların atandığı suçlamaları sonrası açıklandı.

KADINLARIN OKUMASI YASAK

Yönetiminin kadınları eve hapseden sınırlayıcı politikaları nedeniyle Taliban uluslararası alanda dışlanmış durumda. Ülkenin büyük bölümünde genç kızların ve kadınların ortaokul ile üniversitelere katılmaları yasak.

Kaynak: BBC

 

Editör: Onur Yılmaz