AK Parti Manisa Milletvekilleri Hüseyin Tanrıverdi, Selçuk Özdağ ve Muzaffer Yurttaş, 03 Ocak 2010 tarihinde imar planı çıkarılan Spil Milli Parkı'nda tamamlanan alt yapı ve çalışmaları devam eden üst yapı çalışmalarını yerinde inceledi. AK Parti Milletvekillerine eşlik eden Doğa ve Milli Parklar 4. Bölge Müdürü Rahmi Bayrak, yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.Spil Milli Parkı'ndaki Atalan Mevkii'nde kurulan kıl çadır içerisinde milletvekillerine slayt eşliğinde bilgi veren Bölge Müdürü Bayrak, 46 yıl aradan sonra Spil Milli Parkı'nın imara kavuştuğunu ve yatırımcılara hazır hale geldiğini söyledi.

18 MİLYON HARCANDI 12 MİLYON DAHA HARCANACAK
Doğa ve Milli Parklar 4. Bölge Müdürü Bayrak, 2 yıllık alt yapı çalışmaları çerçevesinde 18 milyon TL'ye yakın para harcandığını ve 12 milyon TL lira daha harcanarak toplam 30 milyon TL'lik bir yatırımın yapıldığını dile getirdi. Spil Milli Parkı'nda imara açılan 90,78 hektarlık alanda yapılan çalışmalar hakkında bilgi vererek, "2010 yılında bu zamana kadar 100 bin metre kare doğal küp yol kaplaması yapıldı. 9100 metre araç ve yaya yolu yapımı, 14 bin metre içmesuyu şebekesi, 7650 metre kanalizasyon şebekesi, 10 bin 800 metre telefon ve fiber optik internet hattı, 16 bin metre yer altı elektrik hattı yapıldı. 2 bin 500 kişi kapasiteli Atık su arıtma tesisi yaptık. 10 adet 1000 araç kapasiteli otoparkımız bulunmakta. 2 adet su kuyusu ve 3 adet su deposu yapımını bitirdik. Şuanda su kuyularımızdan saniyede 7 litre su çıkmaktadır'' diye konuştu.

SAĞLIK OTELİ YAPILACAK
Bayrak, Milli Park alanında bir festival alanı, çadırlı kamp alanı, günü birlik piknik alanları, sosyal tesis, idari binası, endemik bitki türlerini sergilendi küçük bir müzeninde bulunduğu ifade etti. Bayrak, imara açılan Spil Milli Parkı'na ayrıca 246 yatak kapasiteli büyük bir otel, 132 yatak kapasiteli bir sağlık otelininde yapılmasını planladığını ifade ederek, "Bu otellerimizi yap-işlet-devret modeli hizmete kazandıracağız. Daha önceden yatırımcılar Spil Milli Parkı'nda alt yapı hizmeti olmadığını bahane ederek yatırım yapmıyorlardı. Şimdi artık hiçbir bahaneleri yok. Çünkü artık Spil Milli Parkı'nda alt yapı hizmetleri tamamlandı. Önümüzdeki aylar içerisinde iki otelimiz için ihaleye çıkmayı hedefliyoruz'' diye konuştu.

EV SAYISI ARTTI
Bölge Müdürü Bayrak ayrıca, Spil Milli Parkı'nda 25 olan kır evi sayısı 42'ye yükselttiklerinin ve kır evlerinin yapımının bitme aşamasında olduğunuda dile getirerek, "Aralık ayı başında kır evlerimizide hizmete sokmayı hedefliyoruz'' diye konuştu. Bayrak ayrıca, Spil Milli Parkı'nı yılda 200 bin kişinin ziyaret ettiğini belirterek, hedeflerinin sayıyı 500 bine çıkarmak olduğunu ifade etti.

"TÜRKİYE'YE ÖRNEK OLACAK BİR MİLLİ PARK''
Bölge Müdürü Bayrak'tan yatırımlar hakkında bilgi alan AK Parti Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi, Spil Milli Parkı'ndaki alt yapı ve üst yapı çalışmalarının Türkiye'deki milli parklara örnek teşkil edeceğini dile getirdi. AK Partili vekil Tanrıverdi, "Türkiye'de tam teşekküllü, imar planına sahip tek milli parkı Manisa Spil Parkı'dır. 46 yıl boyunca Spil Milli Parkı'na hiç bişey yapılmaz ve hayal diye niteleyenler, iktidarımız döneminde bu hayalin gerçeğe dönüştüğünü gördüler. Artık Spil Milli Parkı'mız Türkiye'nin ve Manisa'nın yüz akı haline geldi'' diye konuştu.

YİNE ERGÜN'E YÜKLENDİ
Yatırımcılara hazır hale gelen Spil Milli Parkı'nın şuanda en önemli sorunun ulaşım ve ulaşımı sağlayacak yollar olduğunu dile getiren AK Partili Tanrıverdi, "Bu konuda iş Büyükşehir belediyesine düşüyor. Yolların düzenli bir şekilde yapımı ve kent merkezinden Spil Milli Parkı'na direk ulaşımı sağlamak onların görevi. Ayrıca Spil Milli Parkı'na acil olarak bir teleferik lazım. Bu konuda büyükşehir belediyemizin kollarını sıvamasını bekliyoruz. Spil Milli Parkı'nın ziyaret edenlerin yüzde 70'i İzmir'li, yüzde 30'u Manisalı. Hala Spil Milli Parkı'nı görmeyen Manisalı vatandaşlar var. Ulaşımı sağlamamak büyükşehir belediyesinin ayıbı. Ancak AK Partili Yunusemre ile Şehzadeler Belediyesi bu konuda çalışmalara başlayacak. Manisa halkını Spil Milli Parkımıza taşıyacak'' diye konuştu.

Kıl çadır içinde yapılan bilgilendirme toplantısının ardından AK Parti Manisa Milletvekilleri,Doğa ve Milli Parklar 4. Bölge Müdürü Bayrakla ile birlikte Spil Milli Parkı'Nda yapılan ve yapımı devam eden çalışmalarını yerinde inceledi.

Editör: TE Bilişim