İstanbul Tuzla’da bir tersanede tadilat çalışması yapılan geminin makine dairesinde patlama meydana geldi. İlk belirlemelere göre olayda 1 işçi yaşamını yitirirken, 3 işçi ise yaralandı. Olay yerine çok sayıda itfaiye, sağlık ve polis ekibi sevk edildi.
Patlama makine dairesinde meydana geldi
Edinilen bilgilere göre, Tuzla’daki tersanede bakımı süren bir geminin makine dairesinde henüz belirlenemeyen bir nedenle patlama yaşandı. Patlama, çevrede büyük bir gürültüyle hissedilirken tersanedeki diğer çalışanlar panikle dışarı çıktı.
Olayın ardından bölgeye kısa sürede itfaiye ve sağlık ekipleri yönlendirildi. Patlama sırasında ağır yaralanan 4 kişiden biri, tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.
Yaralılar hastaneye kaldırıldı
Patlamada yaralanan 3 işçi, ambulanslarla çevredeki hastanelere sevk edildi. Yaralıların durumlarının ciddiyetini koruduğu öğrenildi.
İstanbul Valiliği’nden Açıklama… 4 Yaralı Var
Öte yandan İstanbul Valiliği’nden patlamaya ilişkin bilgilendirme yapıldı. Bilgilendirme metninde şu ifadeler yer aldı:
"15.10.2025 Çarşamba günü saat 14.00 sıralarında Tuzla - Aydıntepe Mahallesinde bulunan özel bir tersanede, gemi bakım çalışmaları sırasında karbondioksit tüpü patlamıştır
Patlamanın ardından olay yerine çok sayıda sağlık, emniyet, itfaiye ve Afad ekibi sevk edilmiştir. Olay yerinde yapılan ilk incelemede patlama sonucu bir işçinin hayatını kaybettiği, dört işçinin de yaralandığı tespit edilmiştir
Yaralılar sağlık ekiplerince bölgedeki hastanelere kaldırılarak tedavi altına alınmış olup, hayati tehlikeleri bulunmamaktadır. Olayla ilgili soruşturma başlatılmıştır"