Manisa Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Erbil Kalmış, Soma İlçesi'nde yapılması planlanan organize sanayi bölgesi için Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın önemli bir destek sağladığını açıkladı. Kalmış, "Bu hafta içerisinde Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımızdan Soma OSB'sinin alt yapı çalışmaları için 15 milyon 580 bin TL'lik ödenek gönderildi. Bu para OSB için kurulan müteşebbis heyetine alt yapı hizmetleri ile etüd proje çalışmalarında kullanılmak üzere aktarılacak. Ocak ayı sonu itibariyle başlanacak olan alt yapı çalışmaları tahminen bir yıl bir süre gibi tamamlanır. 2018 yılında ise yatırımcı firmalar Soma OSB'sine akın etmeye başlar" dedi.

Soma Organize Sanayi bölgesi'nin konumlandığı alanın İstanbul-İzmir Otoyolu, Çanakkale Otoyol bağlantısı, Çandarlı Liman bağlantısı ve İzmir-Bandırma Karma Hızlı Tren hattının buluştuğu nokta olması sebebiyle yatırımcının cazibe merkezi haline geleceğini dile getiren İl Müdürü Kalmış, OSB daha kurulmadan İstanbul'daki birçok firmanın Soma Ticaret ve Sanayi Odası'na başvuruda bulunduğunu söyledi. İl Müdürü Kalmış, kamulaştırma çalışmasının yüzde 65'inin tamamlandığını son aşamada bir arsa sahibinin verilen ücreti az bulması sebebiyle hukuki sürecin başladığını açıkladı. İl Müdürü Kalmış, kamulaştırma bedelini düşük bulan arsa sahibinin açtığı davanın 21 Kasım tarihinde Soma'da görüleceğini belirterek, "Davanın belirleyeceği fiyat doğrultusunda arsa sahibine parası ödenecek. Davanın bitmesi halinde kamulaştırma işlemi tamamlanmış olacak. Şuanda Soma'nın ve bizim gözümüz bu davada" diye konuştu.

"MANİSA OLMASA İZMİR'DE İŞSİZLİK PATLAMASI OLUR"

İl Müdürü Kalmış, 2018 yılının başlarında firmaların fabrikalarını kurmaya başlayacağını söyleyerek, "OSB faaliyete geçtiği takdirde hem ilçe merkezine, hem Kınık, Bergama ve Balıkesir'e büyük istihdam sağlayacak. Yaklaşık 5 bin kişi bu OSB'de istihdam edilecek. İleri teknoloji üreten firmalar ile işçilerimiz 2 bin 500-3 bin TL arasında değişen ücretler alacak. Hem yöre halkı kazanacak, hem Manisa ekonomisi gelişecek. Soma OSB'si ile ilçe halkı tek ekmek kaynağı olan madencilik sektöründen kurtulmuş olacak. Soma OSB'si 20 fabrikanın kurulabileceği kapasiteye sahip" dedi. İl Müdürü Kalmış Manisa'da işsizlik sorunu olmadığını savundu. Manisa sanayisinin her geçen gün geliştiğini ifade eden Kalmış, "İzmir'den buraya otobüs otobüs işçi taşınıyor. Şu bir gerçektir ki eğer Manisa olmasa İzmir'de işsizlik patlaması olur" dedi.




Editör: TE Bilişim