Dermatoloji Uzmanı Dr. Işıl Turan, kış aylarında etkili cilt bakımı için 6 öneride bulundu. Soğuk havanın cilde olan olumsuz etkilerini en aza indirmek için önerilen bu ipuçları, sağlıklı ve parlak bir cilt için önem taşıyor.

Manisa Piknik Alanları: Doğa Yürüyüşüne Elverişli 10 Piknik Yeri! Manisa Piknik Alanları: Doğa Yürüyüşüne Elverişli 10 Piknik Yeri!

Retinoik Asit Kullanımına Başlama Zamanı

Dr. Işıl Turan, kış aylarında yüzdeki ince kırışıklıklar, lekeler ve sivilceler için retinoik asit kullanımının ideal olduğunu belirtti. Bu etken madde sayesinde cildin üst katmanının hafifçe soyularak, alt katmandan sağlıklı kollajen sentezinin oluşmasını sağlanabileceğini açıkladı.

Hyaluronik Asitle Nem Bombası

Nem oranının düştüğü kış döneminde, hyaluronik asidin önemine vurgu yapan Turan, temiz yüze hyaluronik asit serum ya da krem uygulamanın cildi nemlendirmede etkili olduğunu söyledi. Bu sayede ciltteki kuruma, hassasiyet ve matlaşmanın önüne geçilebileceğini belirtti.

Eller İçin Nemlendirici Kullanımı

Ellerdeki kuruma ve çatlakları önlemek için nemlendirici kullanımını ihmal etmemek gerektiğini belirten uzman, özellikle mevsim geçişlerinde cica içerikli nemlendiricilere başvurmanın önemine değindi.

Profesyonel Cilt Bakımları

Yazın geçmesiyle birlikte profesyonel cilt bakımlarına yönelik önerilerde bulunan Dr. Turan, glikolik veya salisilik asit içeren bakımların ölü derilerden arındırmaya ve cildin güzelleşmesine katkı sağlayabileceğini söyledi.

Epilasyon İçin Kış Dönemi Uygundur

Epilasyon işlemlerinin güvenliğine vurgu yapan uzman, kış döneminin bu tür işlemler için daha uygun olduğunu ifade etti. Güneşlenme ve solaryumun epilasyon etkinliğini azaltabileceğini belirten Turan, kışın bu işlemlerin daha güvenli olduğunu belirtti.

Leke Tedavisi İçin Uygun Zaman

Lekelerden muzdarip olanlar için kış döneminin tedavi için uygun olduğunu ifade eden Dr. Işıl Turan, lekelerin tedavisinde güneşin lekeyi alevlendirebileceğine dikkat çekti. Bu nedenle kış aylarının, leke tedavisi için ideal bir dönem olduğunu sözlerine ekledi. 

Editör: Onur Yılmaz