Saat 03.00 sıralarında Esenyurt ilçesinde meydana gelen olayda S. isimli bir şahıs önceden de tartıştığı komşularının evini gözetlediği iddiası ile pompalı tüfekle komşusunun evine ateş etmeye başladı. Ateş ettiği esnada "Ben size demedim mi lan bu eve bakmayacaksınız diye. Sizi mermi manyağı yaparım" diyen şahıs, pompalı tüfekle komşusunun evine mermi yağdırdı. Alkollü olduğu öğrenilen S. isimli şahıs küfür ve hakaretler eşliğinde ateş etmeye devam ederken çevrede bulunan vatandaşlar polis ekiplerine ihbarda bulundu.

İhbar üzerine olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edilirken, şahıs özel harekat ekiplerinin çalışması ile kıskıvrak yakalandı. Şahsın küfürler ve tehditlerle ateş ettiği anlar ise çevrede bulunan vatandaşlar tarafından cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

Erzincan’da deprem! Erzincan’da deprem!

Gözaltına alınırken tehditlerine devam etti

Evinin dikizlediği iddiası ile komşusunun evine yağdırdığı mermilerden birinin saçması ise camdan sekerek komşusunu yaraladı. Yaralanan adamın hayatı tehlikesi olmadığı öğrenildi. Öte yandan şahıs gözaltına almak için ekip aracına götürüldüğü esnada polislerin yanında gördüğü komşularına "Çıkayım sizinle görüşeceğim" diyerek tekrar tehditler savurmaya başladı. Durumu öğrenmemek için gelen arkadaşlarına ise "Abi bunlar bir şey yaparsa hakkını verin ben çıkınca zaten görüşeceğim" dedi. Arkadaşlarının ise "Bak devlet adamının elindesin yapma böyle" dediği duyuldu.

Silahlı saldırganın etkisiz hale getirilmesinin ardından olay yeri inceleme ekipleri ise apartmanda incelemelerde bulundu. İsminin S. olduğu öğrenilen silahlı saldırgan ise işlemleri yapılmak üzere polis merkezine götürüldü.

Kaynak: İHA