Haber: Eren EKİNCİ

AK Parti İl Başkanı Zülfikar Gürcan'ın, ‘Diktatör Bozuntusu' ifadesi sebebiyle Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında bulunduğu suç duyurusuna CHP Manisa İl Başkanlığından cevap gecikmedi. CHP Manisa İl Başkanı Halil Tokul, Gürcan'ın açıklamasında bahsettiği diktatör tanımına tamamen katıldıklarını ifade ederek, Gürcan'a bir yerlerden gelen talimatlar ile değil hukukçu kimliğiyle hareket etmesi gerektiğini vurguladı. Tokul, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun muhalefetten gelen eleştiri hakkını kullandığını belirterek, 81 ilde AK Parti il başkanlarının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan' yönelik hakaret iddiasıyla başlattığı suç duyurularını önce, Türkiye'nin İlk Cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşı ikinci Cumhurbaşkanı İsmet İnönü'ye ‘İki Ayyaş' benzetmesi yapan kişiye suç duyurusunda bulunmalarını önerdi.


CHP Manisa İl Başkanlığı binasında bir araya gelen partililer, AK Parti'nin 81 ilde başlattığı ve AK Parti Manisa İl Başkanı Zülfikar Gürcan'ın da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ‘Diktatör Bozuntusu' dediği gerekçesiyle CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na suç duyurusunda bulunmasını eleştirdi. CHP İl Başkanı Halil Tokul'un yaptığı basın açıklamasına CHP İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu, Tunceli Milletvekili Gürsel Erol ve CHP Parti Meclis üyesi Özkan Yıldız ile partililer katıldı.

"GÜRCAN'IN DİKTATÖR TANIMINA AYNEN KATILIYORUZ"
AK Parti Manisa İl Başkanı Zülfikar Gürcan'ın geçtiğimiz günlerde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na açtığı suç duyurusunu yanlış kişiye yönelttiğini belirterek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın son dönemlerde yapmış olduğu eylem ve ifadeleri eleştirdi. Tokul, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: "Sayın Gürcan, genel başkanımızın 35'inci olağan kurultayı esnasında yaptığı konuşmasındaki ‘Diktatör Bozuntusu' ifadesini Cumhurbaşkanına hakaret olarak adlandırarak, bu ifadenin bir vatandaş olarak şahsını rahatsız ettiğini ifade etmiş ve diktatörü sosyal alanlara baskı suretiyle toplumları yöneten kişi olarak tanımlamıştır. Bu tanımlamaya tamamen katılıyoruz. Sayın Gürcan'ın tanımından hareket ederek düşüncesi ne olursa olsun, akademisyenleri gözaltına aldıran, üniversitelerde kovduran, halkı bilgilendiren ve doğruları yazan gazetecilere ‘Öyle kolay bırakmam onu' diyerek tutuklatan, Gezi Parkı'nda ‘Emri ben verdim' demek suretiyle çocuklarımızı öldürten, yüzlercesinin de yaralanmasına neden olan, bir talimatı ile şirketlere el koyan vergi cezaları yağdırtan, Soma'da acısını yaşayan madenci yakınını tokatlayan ve tekmeleyen danışmanına tepki göstermeyen, 17-25 Aralık'ta görevini yapan polis, hakim ve savcıların susturulmasını ve cezaevine atılmasını emreden bütün bu olaylar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ifadeleri ve eylemleridir. Bu ifadeleri kullanan kişi mi suçludur, yoksa demokrasinin gereği olan muhalefet görevini yürüten ve eleştiri hakkını kullanan Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu mu suçludur? Cevabını halkımızın taktirine bırakıyoruz."

"CUMHURBAŞKANI GİBİ DEĞİL, AKP GENEL BAŞKANI GİBİ DAVRANIYOR"
Recep Tayyip Erdoğan'ın tüm Türkiye'nin Cumhurbaşkanı gibi hareket etmediğini ve AK Parti Genel Başkanı gibi davrandığını söyleyen Tokul, CHP'nin 35'inci kurultayında Kılıçdaroğlu'nun söylemiş olduğu ifadeleri yerinde olduğunu belirterek, "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı gibi değil, AKP Genel Başkanı gibi hareket etmektedir. Seçim döneminde mitingler düzenleyerek siyasi propaganda yapmış, AKP'ye oy ve 400 milletvekili istemiştir. Seçimden sonra da bu tutumunu sürdürmektedir. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu, hem 35'inci olağan kurultay konuşmasında hem de grup toplantısında bu ölçüsüzlüğe, pervasızlığa, hukuk tanımazlığa halk ve demokrasi adına itiraz etmiş, masumların, mazlumların, vicdanların ve hukukun sesi olmuştur." dedi.

GÜRCAN, TALİMATLA HAREKET EDİYOR
AK Parti İl Başkanı Zülfikar Gürcan ve diğer il başkanlarının talimatlarla hareket ettiğini belirten Tokul, Gürcan'ın sağduyusunu kaybettiğini belirterek, AK Parti il başkanı görevinin yanı sıra bir hukukçu olduğunu unutmaması gerektiğini söyledi. Türkiye'nin İlk Cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Atatürk ile ikinci Cumhurbaşkanı İsmet İnönü'ye ‘İki Ayyaş' benzetmesi yapanlara neden suç duyurusunda bulunmadıklarını soran Tokul, "Sayın Gürcan, il başkanlığı sıfatının yanında bir hukukçudur. Dolaysıyla herkesten önce kendisi bilmelidir ki hukukçu olmak öncelikle hak ve adalet kavramlarının iyi özümlenmesiyle olur. Kendisine yakışan, bir yerlerden aldığı talimat ile hareket etmesi değil, ülkesindeki hukuksuzluklardan haksızlıklardan şahsının incinmesidir. Ancak Sayın Gürcan ile diğer AKP il başkanları sağduyularını kaybetmiş bir şekilde sadece aldıkları talimatlar ile hareket etmektedirler. Yine kendi ifadesiyle; sosyal alanlarda baskı suretiyle toplumu yöneten bir tek kişi vardır, o da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dır. Sayın Gürcan ve beraberindekilerin suç duyurusuyla yaptıkları diktatör tanımına katıldığımızı, suçluyu yanlış yerde aradıklarını, öncelikli olarak kendi tanımları doğrultusunda ülkeyi günden güne kaosa sürükleyen kişinin kim olduğunu kendilerine sormalarını isteriz. Eğer bir suç duyurusunda bulunulacaksa bu ülkeyi kurtaran ve Cumhuriyeti kuran İlk Cumhurbaşkanı Sayın Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşı ikinci Cumhurbaşkanımız Sayın İsmet İnönü'ye söylenen ‘İki ayyaş' benzetmesi yapan kişi hakkında suç duyurusunda bulunmalarını istiyoruz." ifadelerini kullandı.

CHP Tunceli, Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Gürsel Erol da toplantıda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlık sistemi için gündeme getirdiği referandum söylemini değerlendirdi. Erol, referandum için 330 sayısının bulunamayacağını savunarak, "Anayasa referandumun hangi koşullarda ve şartlarda yapılacağını tarif ediyor. Eğer mecliste 330 oyun üzerine çıkıyorsa, referanduma gitme zorunluluğu var. Ama ben referandum sayısının mecliste bulunabileceği kanaatinde değilim" diye konuştu.
Editör: TE Bilişim