“BİZ BUNLARIN HESABINI HUKUK ÖNÜNDE SORACAĞIZ”

CHP Manisa İl Başkanı Semih Balaban ziyarette yaptığı konuşmada, AK Parti’yi eleştirdi. Menemen Belediyesi’nde AK Partili belediyenin ilk icraatının 666 çalışanı işten çıkarmak olduğunu ifade eden Semih Balaban, “En yoğun işsizliğin olduğu dönemde 666 emekçinin hakkını gasp ettiler. CHP bu ülkenin kurtuluş umududur, bunu hep söylüyoruz. Manisa’da 4 CHP’li belediyemiz var, 2 yıl içinde bizim belediyelerimizde Menemen’deki zulmün binde birini göremezsiniz. Ama biz bunların hepsinin hukuk önünde hesabını soracağız” diye konuştu.

CHP’Lİ VEKİLLERDEN AK PARTİ’Lİ ÇERÇİ’YE SERT ELEŞTİRİ

CHP Manisa Milletvekilli Bekir Başevirgen ise konuşmasında Manisa’da Yunusemre Belediye Meclis toplantısında yaşananlara değindi.

CHP Manisa Milletvekili Başevirgen, “Bu tavrı şiddetle kınıyorum. Bülent Mersinli Boğaziçili öğrencilere selam gönderdi, Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi’yi şiddetle kınıyorum. Yapılan mahkeme sonucunda Boğaziçili öğrenciler serbest kalmıştır. Demek ki Boğaziçili üniversite öğrencileri terörist değildir. Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi’yi Boğaziçi öğrencilerinden ve Bülent Mersinli’den özür dilemeye davet ediyorum” diye konuştu.

CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu’da AK Partili Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi’yi eleştirerek, “Bu ilk değildir aslında. Bir önceki dönemde TBMM’de yaptığı hareketler de vardı. Tunceli Milletvekilimiz Kamer Genç bundan yıllar önce Fetullah Gülen gerçeğini, FETÖ gerçeğini meclis kürsüsünden haykırmıştı, AK Parti iktidarına uyarılarda bulunmuştu. Bu sözleri üzerine AK Parti sıralarından büyük bir gürültü kopmuştu. En önde de o günkü milletvekili, bugünkü Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi vardı. O gün Kamer Genç doğruları dile getirdi, tarihte Kamer Genç’in doğruları söylediği ortaya çıkardı. Manisa’da belediye meclisinde yaşanan olayda da CHP’li meclis üyemiz Bülent Mersinli gerçekleri dile getirmişti. Boğaziçi Üniversitesi’nde direnen öğrencilerimize, bu ülkenin geleceği olan gençlere desteğinden bahsetmişti. Ancak bu hakikat ve gerçek daha önce olduğu gibi Mehmet Çerçi’yi yine rahatsız etti. Hiç olmaması gereken tavırlar içinde bulundu. Mehmet Çerçi’nin gerçeklere alerjisi var. Mehmet Çerçi’nin gerçeklere alerjisi var diye biz CHP olarak hakikatleri haykırmaktan vazgeçmeyeceğiz. Ben Mehmet Çerçi’nin bu agresif tavırlarının alt yapısını biliyorum. Mehmet Çerçi’nin bu kadar agresif olmasının esas nedeni Sayıştay raporlarına yansıyan yolsuzluklardan kaynaklanmaktadır. Bunlar bizi yıldıramaz.” ifadelerini kullandı.

“JEOTERMAL NEDENİYLE TARIMDA BÜYÜK SIKINTI YAŞANIYOR”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Akın, Akhisar’da belediye tarafından yapılan güneş enerji santralini inceleyeceklerini belirterek, bölgede jeotermal nedeniyle tarımda büyük sıkıntılar yaşandığını, bu sıkıntıların önüne temiz enerji kaynakları ile geçilebileceğini belirterek, Manisa’da CHP’li belediyenin bunun örneğini hayata geçirdiğini söyledi.

CHP’li Akın konuşmasında ayrıca, Belediye Başkanı Mehmet Çerçi’nin tavrını şiddetle kınadıklarını dile getirdi.

CHP’Lİ ÖZEL AK PARTİLİ BELEDİYE BAŞKANI ÜZERİNDEN İKTİDARA YÜKLENDİ

Ziyarette konuşan CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Yunusemre Belediyesi Şubat ayı meclis toplantısında Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerine ‘Terörist’ ifadesini kullanan ve öğrencilere ‘Selam’ gönderdiği gerekçesiyle toplantıdan belediye meclisi CHP Grup Başkanvekili Bülent Mersinli’yi çıkarmak isteyen AK Parti Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi’yi eleştirdi.

Yaşanan olayda Belediye Baikanı Çerçi’yi kınadıklarını ve CHP’li Mersinli’nin yanında olduklarını dile getiren CHP’li Özel, ““Bülent Mersinli’ye yapılan saygısız davranışı kınamak için buradayız. Bülent Mersinli Boğaziçi’ndeki öğrencileri hem bir demokrat hem de bir baba olma sıfatıyla bir selam yolladı. Karşısında önceki seçimlerde aldığı oyun çok gerisinde olan, 7 oy farkla hak etmediği o koltukta oturan kişinin hezeyanlarını  dinledik. Biz Mehmet Çerçi’yi Fetullah Gülen’e laf eden Kamer Genç’e saldıran olarak biliriz. Biz Mehmet Çerçi’yi Fetullah Gülen dendiği zaman nasırına basılmış gibi havaya zıplamasından biliriz. Mehmet Çerçi haddini bilsin, eğer haddini bilmezse, nezaketsiz davranışlarını sürdürürse onun alnını karışlamak boynumuzun borcudur. Hak arayan kimseye karşı elindeki kamu gücünü orantısız kullananlar onları sahipsiz sanmasınlar, sahipleri bizleriz. Size kimseyi ezdirmeyiz. Boğaziçi’nde 537 gözaltına alınmıştı, bu öğrencilere Bülent Mersinli selam yolladı. Mehmet Çerçi de ‘onlar teröristtir’ dedi. Bugün gelinen noktada içlerinden hiçbirisi tutuklanmış değil. Hepsi serbest bırakıldı. Zaten teröristtir demek kendini yargı mercilerinin yerine koymaktır. Cumhurbaşkanı ‘terörist’ demiş, İçişleri Bakanı ‘terörist’ demiş, Devlet Bahçeli ‘terörist’ demişken bu öğrenciler tutuklanmıyor ve serbest bırakılıyor. Şimdi burada ülkenin Cumhurbaşkanının, İçişleri Bakanının, Devlet Bahçeli’nin nasıl mahcup olduğu ortadadır. Bu gençlerin ailelerinden ve tüm Türkiye’den özür dilemeliler. Gençleri yere baktıramadınız ama biraz utanmanız varsa başınızı öne eğin ve özeleştiri yapın. Aşağıya bakma sırası bu gençlere terörist diyen herkestedir” dedi.

“ATADIĞINIZ TUĞGENERAL FETÖ’CÜ ÇIKTI”

CHP’li Özel açıklamasında, iktidarın herkesi ‘Terörist’ ilan ettiğini, ancak 2020 Yüksek Askeri Şurası’nda Kara Kuvvetleri İstihbarat Başkanlığı’na atadıkları Tuğgeneral’in FETÖ’cü çıktığını ifade etti.

CHP’li Özel, “Bu ülkede ana muhalefet partisi lideri teröristtir, Meral Akşener teröristtir, hoşuna gitmedikleri için bugün peşinde koştukları Saadet Partisi teröristtir. Öğrenciler teröristtir, öğretmenler teröristtir, işçiler teröristtir, herkes teröristtir. Bunu İçişleri Bakanı direk söylemektedir, Cumhurbaşkanı direk söylemektedir. 2 gün önce yapılan bir soruşturmada ortaya çıkmıştır ki 2020 Yüksek Askeri Şurası’nda Kara Kuvvetleri İstihbarat Başkanlığına atanan Tuğgeneral FETÖ terör örgütü üyesi çıkmıştır. Teröristlerle kim mücadele edecek, en başta Kara Kuvvetleri Komutanlığı, bu mücadelenin en kritik noktası da İstihbarat Başkanlığı. İstihbarat Başkanını bugünkü Milli Savunma Bakanı önermiş, Recep Tayyip Erdoğan ve Yüksek Askeri Şura oy birliğiyle atanmış. Darbeden 4 yıl sonra kendisinin terör örgütünün en mahremlerinden biri olduğu ortaya çıkmıştır. Herkese terörist diyenlerin atadıkları terör örgütü mensubu çıkar ama kendileri hiç utanmadan bu görevlere devam etmektedir. Boğaziçi’nin öğrencileri değil ama sizin daha bu ağustos ayında atadıklarınız terör örgütü mensubu çıkmaktadır. Biraz özeleştiriye, utanmaya, yutkunmaya ve yalan siyasetine başvurmamaya davet ediyoruz” diye konuştu.

ANAYASA TARTIŞMALARINA DEĞİNDİ

Yeni Anayasa tartışmalarıyla ilgili de konuşan CHP’li Özel, bu çalışmaları gündem değiştirme çabası olarak değerlendirdi.

CHP’li Özel yaptığı konuşmada, “Bu Anayasa tartışmaları bir anda Recep Tayyip Erdoğan’ın ortaya attığı bir tartışma değil. Anayasa tartışması ülkede dükkanına girdiğiniz her esnafın sorduğu bir soruya karşı başlatılmış bir tartışma. Soru ‘erken seçim ne zaman, erken seçim olacak mı? Her görüşten olan esnaf bunu söylüyor. Çünkü bıçak kemiktedir. Emekliler, işsiz gençler erken seçim soruyor. Ülke yönetilememektedir. Saray rejimi çökmüştür ve burada yapılacak tek şey halkın belirlediği gündemi değiştirmektedir. Recep Tayyip Erdoğan istiyor ki açlık konuşulmasın, yoksulluk konuşulmasın, işsizlik konuşulmasın Anayasa konuşulsun. Düne kadar bu Anayasaya övgüler düzenler, en iyisini yaptık diyenlerin geldikleri durum hazindir. Hatta biraz gülünç bir durumdur. Anayasa yapılırken her doğana yapılır Erdoğan’a yapılmaz. Erdoğan’a yaptıkları Anayasa sadece Erdoğan’ın üzerine uygun dikilmiştir, kimsenin üzerine uymaz. Ama 2 yıl geçtiği için Erdoğan’a da uymamakta, bir kolu kısa bir kolu uzun gelmektedir. Bunun çaresi Erdoğan için değil her doğan için bir Anayasa yapmaktır. Meşruiyetini kaybetmiş, seçim sonuçlarında yüzde 50’nin üzerinde küçük bir farkla geçmiş bir Anayasa varken bugün toplumun yüzde 75’i partili bir cumhurbaşkanına karşıdır. Yüzde 68’i ekonomik krizin tek adam rejiminden bugünkü Cumhurbaşkanı Hükümet sisteminden kaynaklandığını düşünmektedir. Memleketin 128 milyarı damatla birlikte kayıptır. 128 milyar dolar ve damat ortada yoktur. Bu şartlar altında yapılacak olan kadını, dezavantajlı grupları koruyacak, herkesin gerçekten eşit olduğu, hukukun üstünlüğünün olduğu bir Anayasayı yapmak için yeni bir meclisin oluşması gerekmektedir. Bunun için çare sandıktır, çare millettir. Bıçak kemiktedir. Bir sene bu ülkeye Anayasayı tartıştıralım, esnaf, memur, çiftçi sussun yerine herkes sesini yükseltecek. Bugüne kadar millete tepeden bakan kibirliler susacak, sandıkta da hakkını teslim edeceklerdir.” ifadelerini kullandı.

 “ERKEN SEÇİM KONUŞULMASIN DİYE ANAYASA KONUŞTURMAYA ÇALIŞMA OYUNUNUN HEPİMİZ FARKINDAYIZ.”

CHP’li Özel açıklamasının son kısmında Türkiye’nin yeni bir anayasaya ihtilacı olduğunu dile getirerek, “Ancak Recep Tayyip Erdoğan ve Devlet Bahçeli’nin elini sürdükleri her Anayasa bir öncekini aratmaktadır. Anayasanın yapılması için ilk önce o Anayasayı yapacak meclisin halkı temsil etmesi gerekmektedir. Bugün Recep Tayyip Erdoğan ile Devlet Bahçeli yeni Anayasaya tek adam prangası vurmaya çalışmaktadırlar. O yüzden gidilecek seçimlerde her parti nasıl bir yönetim sistemi getireceğini söyleyecektir . Devlet Bahçeli ile Recep Tayyip Erdoğan bizim dönemimizde tek adam rejimi olacak desinler, biz de çıkıp güçlendirilmiş parlamenter sistem diyelim. Millet ona göre oy versin, yeni gelen meclis Anayasa teklifini hazırlasın. Tek adam rejimini koruyarak yeni bir Anayasa yapacağız demek milletin aklıyla dalga geçmektir. Gündem değiştirmeye çalışma ve işsizlik konuşulmasın, erken seçim konuşulmasın diye Anayasa konuşturmaya çalışma oyununun hepimiz farkındayız.” dedi.

Editör: TE Bilişim