Son 90 yılın meteorolojik ölçümlerine göre, Sivas genellikle yeni yılın ilk günlerini 0'ın altındaki hava sıcaklıklarıyla geçirirken, bu yılın ilk günlerinde hava sıcaklığı sıfırın üstünde 10 derece olarak ölçüldü. Bu sıcaklıklar, Sivaslılar için alışılmışın dışında bir durum ve şaşkınlığa neden oldu. Bu sıcak havayı fırsat bilen vatandaşlar, tarihi kent meydanında güzel havanın tadını çıkardı.

Ancak, bu durum bazı vatandaşlarda endişeye neden oldu. Şükrü Atalay, Sivas'a kışın gelmediğini ve bu durumun büyük bir tehlike oluşturduğunu belirterek, "Sivas için, Türkiye için, dünya için bu çok büyük bir tehlike" dedi.

TikTok'ta rezalet: Çocuğu kanlar içindeyken canlı yayın açan kullanıcıya büyük tepki TikTok'ta rezalet: Çocuğu kanlar içindeyken canlı yayın açan kullanıcıya büyük tepki

Diğer bir vatandaş Cihat Elden ise geçmiş yıllara kıyasla bu sıcaklıkları görmenin mümkün olmadığını ifade ederek, "Şu anda bakıyoruz sene 2024'e girdik, Ocak ayının 1’indeyiz mükemmel bir hava var. Mümkün değil böyle hava beklenmezdi. Bırakın ocak ayında 10 Kasım denildiği zaman Sivas’ta kar yağmaya başlardı. Kasım’dan başlardı, 6 ay kışımız devam ederdi. Şuan geçmiş yıllarımızı arıyoruz" dedi.

Bu durum, Sivas'ın iklim değişikliklerinden etkilendiği ve geleneksel kış manzaralarından uzaklaştığı yönünde endişeleri beraberinde getiriyor.

Kaynak: İHA