"The Simpsonlar" dizisi, geçmişteki pek çok olayı önceden tahmin ettiği iddialarıyla sık sık gündeme geliyor. Önemli bir olay yaşandığında, insanlar hemen "Simpsonlar bu olayı tahmin etti mi?" sorusunu soruyor. Son olarak, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'nin öldüğü helikopter kazasını da "Simpsonlar" bildi iddiası sosyal medyayı salladı. Ancak gerçekte durum farklıydı. Peki, "Simpsonlar" bu olayı gerçekten tahmin etti mi? İşte detaylar...

Better Together Ne Demek? Nişanda Better Together Ne Anlama Gelir? Better Together Ne Demek? Nişanda Better Together Ne Anlama Gelir?

Helikopter Kazası ve Sosyal Medya İddiaları

19 Mayıs Pazar günü, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan'ın içinde bulunduğu helikopter, olumsuz hava koşulları sebebiyle düştü. Kaza sonrası enkaza Akıncı İHA sayesinde ulaşılırken, kazada kurtulan olmadı. Bu olayın ardından sosyal medyada, "Simpsonlar"ın bu kazayı önceden tahmin ettiği yönünde iddialar ortaya atıldı.

Yapay Zeka Kullanıldı

Sosyal medyada kullanılan ve "Helikopter kazasını bildi" iddiasıyla paylaşılan fotoğrafın, yapay zeka yardımıyla çizdirildiği anlaşıldı. Fotoğrafı paylaşan sosyal medya kullanıcısı, "Ben çizdirdim" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Merkezi