SSK ve Bağ-Kur emeklilerine yapılacak zam oranı ile Temmuz ayında emekli ve memurlara refah payı verilip verilmeyeceği konusu milyonların ilgisini çekiyor. SGK Başuzmanı İsa Karakaş, memur maaşları için yaptığı son hesaplamayı TGRT canlı yayınında duyurdu.

SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin zam oranını yüzde 25,75 olarak hesapladığını belirten İsa Karakaş memurlar için herhangi bir refah payı ödemesi yapılmayacağını açıkladı.

Karakaş, “SSK ve Bağ-Kurluların gelecek olan zammını yüzde 25,75 olarak hesapladım. Bizim aldığımız kulis bilgilerine göre, memura bir kuruş bile refah payı olmayacak. Bununla ilgili çok katı bir tutum olduğu duyumunu aldık.” ifadelerini kullandı.

EN DÜŞÜK MEMUR EMEKLİSİ MAAŞI NE KADAR OLACAK?

En düşük memur emeklisinin maaşının refah payı, eşitleme ve seyyanen zam hariç 17.715 TL civarında olacağını açıklayan Karakaş, “Memur sendikaları, memur emeklilerinin maaşlarının yetersizliği konusunda ısrarcılar. Seyyanen zam yapılması halinde en düşük memur emeklisi maaşının 32.835 TL’ye çıkabilir. Ancak, temmuz ayında seyyanen zam kesinlikle yapılmayacak” şeklinde konuştu.

Bugün başlıyor! Emeklinin zam farkı bugün hesaplarda Bugün başlıyor! Emeklinin zam farkı bugün hesaplarda

Kaynak: Manisa Kulis Haber