Merkezefendi Devlet Hastanesi önünde toplanan Sağlık Emekçileri Sendikası (SES) Manisa Şubesi üyeleri, sağlıkçılara ek ödeme yapılması konusunda basın açıklaması yaptı. Grup adına açıklamayı Ses Manisa Şube Sekreteri Hilal Bingöl yaptı.

Sağlık Bakanı’nın, koronavirüs salgınıyla mücadele eden sağlık emekçilerine üç ay süreyle tavandan ek ödeme yapılacağını duyurmasına rağmen aradan geçen sürede konuyla ilişkin bir gelişme olmadığını söyledi.

Bingöl açıklamasına şöyle devam etti:

Sağlık çalışanların hakkı ödenmez dediler, gerçekten ödemediler. Sağlık Bakanının açıkladığı tavandan ödeme balonu da çok erken söndü. 24 saat Kovid’li hasta ile çalışan hemşire arkadaşlarımız arasında da ciddi ek ödeme farkları mevcut. Hekim merkezli performans uygulamasının da hekimler arasında da ciddi uçurumlar vardır. Bu yıllardır ifade ettiğimiz gibi performans sisteminin adaletsiz olduğunu gösterir Bizler sağlık alanında meslek örgütleri olarak insanların ölüm kalım mücadelesi verdiği bu dönemde maaşla ilgili bir talebi konuşmayı şimdiye kadar doğru bulmadık. Fakat ek ödeme olarak yapılan adaletsiz dağıtım bu konuda açıklama yapmamızı ve harekete geçmemizi zorunlu kılmıştır. Sağlık bakanının kendisine ve bürokratlarına şunları söylemek isteriz. Basın önünde tüm sağlık çalışanlarına ek ödeme yapılacağına ifade ettiğiniz açıklamayı çok geçmeden düzeltme ihtiyacı göstermenize gerekçe olarak çalışanlar arası adaleti gösterdiniz. Onlarca sağlık emekçisini kaybettiniz binlerce sağlık emekçisinin Kovid 19 ile enfekte olduğu şu günlerde sağlıkçılara yapılan ödemenin hakkaniyetli ve adil olduğunu mu düşünüyorsunuz? Bu anlamda özellikle pandemi sürecinde tüm sağlık emekçilerine iki kat maaş verilmeli gece mesaileri iki kat ücretle hesaplanmalıdır. Son olarak da alkışlar bizim yorgunluğumuzu almıyor. Karnımızı doyurmuyor bizler emeğimizin karşılığının ödenmesini istiyoruz.”

Editör: TE Bilişim