Aydın'ın İncirliova ilçesinde Büyük Menderes Nehri'nde yaşanan olay yürekleri dağladı. Piknik sırasında nehre giren çocuklardan 15 yaşındaki Eda Kurtulmuş ile 11 yaşındaki Şahin Özdağ akıntıya kapılarak gözden kayboldu. Ekiplerin yürüttüğü arama çalışmalarında Eda'nın cansız bedenine ulaşılırken, Şahin'i arama çalışmaları devam ediyor.
Top Oynarken Akıntıya Kapıldılar
Olay, 18 Temmuz günü saat 18.00 sıralarında İncirliova ilçesi sınırlarındaki Büyük Menderes Nehri kıyısında meydana geldi. Piknik yapmak için bölgeye giden çocuklardan bazıları serinlemek ve oyun oynamak amacıyla nehre girdi. Nehir içerisinde top oynayan çocuklar bir süre sonra akıntıya kapıldı. Çocuklardan biri kendi imkanlarıyla sudan çıkmayı başarırken, 15 yaşındaki Eda Kurtulmuş ile 11 yaşındaki Şahin Özdağ suda kayboldu.
Eda'nın Cansız Bedenine Ulaşıldı
İhbar üzerine bölgeye AFAD, itfaiye, sağlık ekipleri, Jandarma Arama Kurtarma (JAK), dalgıç polisler, UMKE ve Jandarma Sualtı Kurtarma ekipleri sevk edildi. Su altında ve nehir kıyısında yürütülen arama çalışmalarının 21'inci saatinde 15 yaşındaki Eda Kurtulmuş'un cansız bedenine ulaşıldı. Genç kız, yakınlarının gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı.
11 Yaşındaki Şahin İçin Arama Çalışmaları Sürüyor
Akıntıya kapılan 11 yaşındaki Şahin Özdağ'ı bulmak için ekiplerin nehirde ve çevresinde arama çalışmaları aralıksız devam ediyor.
Facia Anı Cep Telefonu Kamerasında
Büyük Menderes Nehri'nde yaşanan trajediye ilişkin cep telefonu görüntüleri de ortaya çıktı. Görüntülerde çocukların nehir içerisinde top oynadığı, kısa süre sonra akıntıya kapılarak panik yaşadığı anlar saniye saniye kaydedildi.





