Hayatını kaybeden Alman futbolunun efsane ismi Franz Beckenbauer, Türk sinemasında da iz bıraktı. Şener Şen'in başrolde olduğu 1978 yapımı Türk filmi "Neşeli Günler," Beckenbauer'in jileti kullanmasına dair unutulmaz bir replikle dikkat çekti.

Manisa’da gurmelerin bile hayran kaldığı lezzet! Tescil belgesini aldı Manisa’da gurmelerin bile hayran kaldığı lezzet! Tescil belgesini aldı

Şener Şen'in Efsane Repliği: Taçsız Kral Pele, Beckenbauer, Kaleci Mayer 

Filmde Şener Şen'in canlandırdığı Ziya karakteri, jilet satarken müşterilerine dünyaca ünlü isimlerin bu jileti kullandığını söylüyor. İşte Şener Şen'in o efsane repliği:

"En iyi jilet budur: dünyanın bütün kralları bununla traş oluyor. İngiltere kralı, rahmetli başkan Kennedy, taçsız kral Pele, Beckenbauer, kaleci Mayer, Nadia Comăneci, Brigitte Bardot, Fenerbahçeli Cemil hepsi şöhretlerini bu bıçağa borçludur."

Alman futbol efsanesi Franz Beckenbauer öldü Alman futbol efsanesi Franz Beckenbauer öldü

Beckenbauer'in adının Türk filmlerine kadar uzandığı bu unutulmaz sahne, futbol efsanesinin Türk kültüründe de ne kadar büyük bir etkiye sahip olduğunu gösteriyor. Türk sinemasının renkli karakteri Ziya'nın bu espri dolu repliği, sinemaseverler arasında hala gülümsemeye neden oluyor. Beckenbauer'in futbol sahalarındaki başarısı, Türk film sahnelerinde de unutulmaz bir şekilde yaşamaya devam ediyor.

Kaynak: Haber Merkezi