Asgari ücrete yüzde 49’luk zamla 17 bin 2 liraya yükselmesinin ardından memur ve emekliler maaşlarına yapılacak yeni zam oranını merakla bekliyor. 2024 yılında uygulanacak olan memur ve emekli maaş zammı açıklanan enflasyon oranına göre belirlenecek.

Milyonların Gözü Saat 10.00’da

Yarın Türkiye İstatistik Kurumu(TÜİK) saat 10.00’da Aralık ayı enflasyon verilerini açıklayacak. Verilere göre memur ve emeklilerin alacakları zam netleşecek.

Enflasyon farkının üzerine refah payının da eklenmesi büyük beklentiler arasında yer alıyor.

TÜİK'in verilerine göre, Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) kasımda bir önceki aya göre yüzde 3,28 artarken, temmuz-kasım döneminde de tüketici fiyatlarında yüzde 33,66 artış oldu. Böylece 5 aylık dönemde, maaşlara yapılan zam oranı aşılırken enflasyon farkı verilmesi durumu ortaya çıktı.

Kamu Görevlileri Hakem Kurulunun, 2024-2025'teki memur maaşları ile memur emeklisi aylıklarına zammı da içeren toplu sözleşmeye ilişkin kararı uyarınca, 2024'ün ilk altı ayı için belirlenen yüzde 15'e ilave olarak enflasyon farkı oranında zam yapılacak.

Vestel eleman arıyor! Vestel eleman arıyor!

Memur, sözleşmeli ve memur emeklileri, zamlı maaşlarını ve enflasyon farkını 15 Ocak'ta alacak.

SSK ve Bağ-Kur emeklileri de maaşlarını bu yılın son 6 aylık enflasyonu oranında zamlı alacak.

En Düşük Memur Maaşı 33 Bin Lira Olacak

Uygulanacak zam oranıyla beraber en düşük memur maaşının 33 bin liraya çıkması bekleniyor. Belirlenecek artışla 65 yaş, engelli ve evde bakım aylıkları da değişecek.

Öte yandan aralık ayı enflasyonu beklenti anketine göre, söz konusu ay için enflasyon beklentilerinin ortalaması yüzde 3,19, yıllık enflasyon beklentisi de yüzde 65,19 oldu.

Editör: Nuray Bozkurt