Güney Kore'de akıllara durgunluk veren bir olay yaşandı. Bir gıda tesisinde etkin olarak çalışan robot kol, fabrika işçisinin ölümüne sebep oldu. Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan adam kurtarılamadı.

İsrail 200 gündür Gazze’ye saldırıyor… Can kaybı yükseldi! İsrail 200 gündür Gazze’ye saldırıyor… Can kaybı yükseldi!

İnsan ve koli arasında ayrım yapamadı

Güney Koreli bir adam, kendisi ile bir kutu sebze arasında ayrım yapamayan endüstriyel bir robot tarafından ezilerek öldürüldü.

Robotik şirketi çalışanı, olay meydana geldiğinde Çarşamba günü Güney Gyeongsang eyaletindeki tarımsal ürün dağıtım merkezinde robotun sensör operasyonlarını inceliyordu.

Yonha haber ajansının bildirdiğine göre robot kol, biber kutularını kaldırıp paletlerin üzerine taşırken, iddiaya göre arızalandı ve onun yerine adamı aldı.

Robot insan öldürdü

Daha sonra adamı taşıma bandına doğru iterek yüzünü ve göğsünü ezdi. Hastaneye kaldırılan şahıs daha sonra aldığı yaralardan dolayı hayatını kaybetti.

40'lı yaşlarında olduğu söylenen çalışan, biber ayıklama tesisindeki test çalışması öncesinde sensör üzerinde kontroller yapıyordu. Başlangıçta testleri 6 Kasım'da yapmayı planlamıştı ancak robotun sensöründe bildirilen sorunlar nedeniyle bu plan iki gün ertelendi.

Olayın ardından tesisin sahibi olan Dongseong İhracat Tarım Kompleksi'nden bir yetkili, "kesin ve güvenli" bir sistemin kurulması çağrısında bulundu.

Editör: Onur Yılmaz