Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından açıklanan 2026 dini takvimine göre Ramazan ayının başlangıç tarihi netleşti. Hicri takvime göre belirlenen dini günler her yıl miladi takvime göre yaklaşık 11 gün önceye geliyor. Bu nedenle 2026 yılında Ramazan ayı Şubat ayına denk geliyor.
Ramazan Ayı Ne Zaman Başlıyor?
2026 yılında Ramazan ayı 19 Şubat Perşembe günü başlayacak ve 19 Mart 2026 tarihinde sona erecek. Bu yıl Ramazan ayı 29 gün sürecek.
İlk Oruç Ne Zaman Tutulacak?
İlk sahura 18 Şubat Çarşamba gününü 19 Şubat Perşembe’ye bağlayan gece kalkılacak. İlk iftar ise 19 Şubat 2026 Perşembe günü yapılacak.
Ramazan Bayramı Tarihleri
2026 yılında Ramazan Bayramı 20 Mart Cuma günü başlayacak. Bayram tarihleri şöyle:
-
19 Mart 2026 Perşembe – Ramazan Bayramı Arefesi
-
20 Mart 2026 Cuma – Ramazan Bayramı 1. Günü
-
21 Mart 2026 Cumartesi – Ramazan Bayramı 2. Günü
-
22 Mart 2026 Pazar – Ramazan Bayramı 3. Günü
Manisa İçin İmsakiye Yayımlandı
2026 Ramazan imsakiyesi de Diyanet tarafından yayımlandı. Manisa’da sahur (imsak), iftar ve teravih namazı saatleri il bazında duyuruldu. Vatandaşlar, bulundukları ilçeye göre günlük vakit bilgilerine Diyanet’in resmi namaz vakitleri sistemi üzerinden ulaşabiliyor.
MANİSA İMSAKİYESİ İÇİN TIKLAYIN





