Altın ve para piyasaları konusundaki uzman İslam Memiş, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın istifasının piyasalara etkisini değerlendirdi. Memiş, Youtube kanalında yaptığı açıklamalarda, Erkan'ın istifasının bireysel bir karar olduğunu ve piyasalara olumsuz bir yansıması olmayacağını belirtti.

İslam Memiş, "Hafize Gaye Erkan görevden alınmadı, bireysel olarak istifa etti. Piyasalara hiçbir olumsuz etkisi olmayacak. Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek de değişiklik olmayacağını belirtti." şeklinde konuştu. Ayrıca, istifadan önce yaptığı bir mesajda istifanın geleceğine dair işaretler verdiğini ifade etti.

Borsa İstanbul'daki Durum:

S&P Türkiye’nin kredi notunu açıkladı! S&P Türkiye’nin kredi notunu açıkladı!

İslam Memiş, Borsa İstanbul 100 endeksinin önceki günü 8 bin 665 puandan tamamladığını belirtti. Gelecek günler için ise "Kar satışlarına hazırlıklı olun, 8 bin 250 puan seviyesine kısa vadede gerileyecek. Ardından 9 bin puan seviyesini hedefleyen bir yükseliş göreceğiz. Mart sonuna kadar bu seviyeyi beklemeye devam ediyoruz." dedi.

Dolar, Euro ve Altın Değerlendirmesi:

Dolar kuruyla ilgili görüşlerini paylaşan Memiş, "Dolar kuru 30 lira 48 kuruş seviyesinde. Dolar endeksi tekrar 104 seviyesinin üzerine atak gerçekleştirecektir. Dolar, dünya genelinde güçlü duruşunu sürdürecek." ifadelerini kullandı.

Memiş, Euro, altın ve gümüşün ise kısa vadede olumsuz etkilenebileceğini belirterek, "Çarşamba gününden sonra yükseliş göreceğiz." dedi. Gram altın için ise 2050-2070 bant aralığını takip ettiklerini ve bir sonraki atakta hedeflerinin 2090 seviyesinde olduğunu belirtti. Memiş, "Bu hafta eline TL geçmiş, TL bulunduran veya geçen hafta alımı geciktirmiş olanlar için bu hafta çarşambaya kadar fırsat var. Alın ve sakince beklemeye devam edin." şeklinde yorumda bulundu.

NOT: Yatırım tavsiyesi değildir.

Kaynak: Haber Merkezi