Manisa’da CHP’nin mutlak butlan kararına yönelik tepkileri sürerken, CHP Yunusemre İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen yürüyüşte dikkat çeken görüntüler yaşandı. İlçe binası önünden başlayan kortej yürüyüşünde Pikachu figürü de yer aldı.
CHP’nin kurultay sürecine ilişkin verilen mutlak butlan kararına karşı ülke genelinde sürdürülen protesto ve dayanışma etkinlikleri Manisa’da da devam ediyor. CHP Yunusemre İlçe Başkanlığı önünde bir araya gelen partililer ve vatandaşlar, hazırlanan kortej eşliğinde CHP Manisa İl Başkanlığı binasına yürüdü.
Ellerinde Türk bayrakları ve çeşitli pankartlar taşıyan partililer, yürüyüş boyunca sloganlar atarak kararın geri çekilmesine yönelik taleplerini dile getirdi. Yoğun katılımın olduğu yürüyüşte zaman zaman renkli anlar da yaşandı.
Özellikle son dönemde Saraçhane’de düzenlenen eylemlerde sosyal medyada geniş yankı uyandıran Pikachu figürü, Manisa’daki yürüyüşte de dikkat çeken detaylardan biri oldu. Korteje katılan Pikachu kostümlü kişi, yürüyüş boyunca vatandaşların ve katılımcıların yoğun ilgisiyle karşılaştı.
Yürüyüş güzergâhı boyunca çok sayıda kişi Pikachu figürüyle fotoğraf çektirirken, o anlar cep telefonlarıyla da kaydedildi. Sosyal medyada sıkça paylaşılan figürün Manisa’daki yürüyüşte de yer alması korteje farklı bir görüntü kattı.





