YENİ Parti Genel Başkanı Özgür Özel, bir dizi ziyaret ve temaslarda bulunmak üzere geldiği Edirne’de vatandaşlara hitap etti. Konuşmasında köprü ve otoyolların özelleştirilmesi kararını gündemine alan Özel, söz konusu kararın uzun süredir gündemde olduğunu belirtti.

Daha önce konuyla ilgili yaptığı uyarıların yanıtsız kaldığını savunan Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasına tepki göstererek, “Dün gece sessiz sedasız Erdoğan imzayı attı” ifadelerini kullandı.

Özelleştirmelerin hayata geçirilmesi halinde geçiş ücretlerinin ciddi oranda artacağını savunan Özel, “Ucuz otobanların hepsi beş kat pahalanacak, İstanbul’daki birinci ve ikinci köprü en az iki kat pahalanacak. Altın yumurtlayan tavuğu kesiyorlar” dedi. Özel, köprü ve otoyolların 25 yıllık gelir karşılığında devredilmesine de tepki göstererek, söz konusu ihaleye girecek şirketlere “Seneye geleceğiz, iktidara geleceğiz. Bütün otoyolları devletleştireceğiz” diye seslendi.

Özel, partisinin iktidarında vatandaşın ihtiyaç duyduğu yatırımların yapılacağını belirterek, köprü ve otoyollardaki gişelerin kaldırılacağını söyledi. “Elbette çok temel attık, atacağız. YENİ Parti iktidarında milletin ihtiyacı olan her şeyi yapacağız. Ama bir şeyi yıkacağız. O otobanlardaki bütün gişeleri yıkacağız” diyen Özel, özelleştirme kararının yeniden değerlendirileceği mesajını verdi.

Kaynak: Haber merkezi