AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, 24 Haziran seçimlerindeki AK Parti milletvekili aday listesinde kendine yer bulamadı. Özdağ’ın listede olmaması akıllara dün geceyi getirdi. Özdağ, gece yarısı twitterda adeta veda edercesine paylaşımlar yaptı.

İşte o tweetler:

1-Bir ömür geldi geçiyor. Kime sorsanız hayatın kısacık bir zaman dilimi olduğunu söyleyecektir. On yıl yaşayanlar için de yüz yıl yaşayanlar için de hayat kısa bir zaman dilimidir. Çünkü ihtirasların, emellerin sınırı yoktur.

2-Önemli olan, ne kadar yaşadığımız değil, nasıl yaşadığımızdır. Ey ben! işte bunun içindir. Tükettiğimiz her nefesin bir hesabı var. Ey ben! bize bunu hatırlatır. Yaptığımız, yapmadığımız her işin bir sorumluluğu var. Ancak Ey ben! diyebilirsek bu sorumluluğu fark edebiliriz.

3-Kendi hesabında temiz çıkamayan, yarın büyük divanda hiç temiz çıkamaz. Allah bize temiz çıkabileceğimiz bir muhasebe nasip etsin. Yoksa işimiz çok zor.

4-Ramazan ayı,aynı zamanda bir muhasebe ayıdır.Nefsi ey ben!diye hesaba çekip, sorgulama ayıdır.Hayatımız Ey sen!diye başlayan sorgulamalarla geçti. Başkalarında gördüğümüz her yanlışı sigaya çektik.Bir defa olsun aynayı kendimize çevirip,yaşadığımız hayatın muhasebesini yapmadık.

5-Güzel ahlaka giden yol Ey ben! diyerek yaşananların dökümünü çıkarmaktan geçer. Çünkü, ancak kendini hesaba çekenler kendilerini düzeltebilirler. Muhasebe yoksa güzel ahlaka giden bir yol da yoktur. İslam bize hep büyük bir hesap gününün varlığını hatırlatır.

Lider için eskiler vefa,yeniler ufuktur. Bunu başarabilen bir lider  her zaman arkasından koşacak kitleler bulur.

6Lakin, bugün Ey ben! diyerek kendi yakasına yapışan insan sayısı yok denecek kadar azdır. Her türlü günahı küçülterek, işlenmesini normal hale getirdik.

7-Dini,namaz kılmak oruç tutmaktan ibaret gördük. Yaşadığımız dünyaya karşı sorumluluklarımızı unuttuk. Zulme, gadre uğrayanlara bir defa dönüp bakmadık.Zalimi alkışladık, mazlumu aşağıladık. İslam'ı nefsimize göre tercüme ettik,Allah'ın dinini çıkarlarımızın dini haline getirdik.

8-Hz.Ömer, bugün Allah için ne yaptın sorusunu bize emanet bırakmıştır. Bu ey ben! demenin bir başka şeklidir. Aslında bugünü değil, bütün bir hayatı önümüze alıp Allah için ne yaptığımızı sorgulamamız gerekiyor.

9-Kaç kişi bugün geriye dönüp baktığı zaman terazisinde Allah için yaptıklarının ağır bastığını görebiliyor. Kaç kişi gönül rahatlığı içinde emaneti teslim edeceği ana yürüyebiliyor?

10-Gönül yıkan, haksızlığa kayıtsız kalan, nefsine uygun bir din yonttuğu için her yaptığını dine uygun sanan bir topluluk haline geldik. Yanlış yapa yapa vicdanlarımızı öldürdük. Etrafımızdaki feryatları duymuyoruz. "

Editör: TE Bilişim