İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin ardından İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin önceki dönemine yönelik başlatılan yolsuzluk operasyonu ülke gündemine oturdu.
Eski Başkan Tunç Soyer dâhil olmak üzere çok sayıda kişinin gözaltına alındığı süreçte, Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ulaş Aydın’ın da gözaltına alınması kamuoyunda geniş yankı uyandırdı. Gelişme, operasyonların Manisa’ya sıçrayıp sıçramayacağı tartışmalarını da beraberinde getirdi.
Operasyonlar Manisa'ya Sıçrar Mı?
Konuyla ilgili gazetecilerin sorularını yanıtlayan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Besim Dutlulu, çarpıcı ifadeler kullandı. Dutlulu, operasyonların siyasi yönüne dikkat çekerek, “Cumhuriyet Halk Partisi olan her yere sıçrar” dedi.
Dutlulu açıklamasında şunları söyledi:
“Bizim duruşumuz belli. Tabi ki bir sorun varsa, bununla ilgili soruşturma açılması gerekir. Ancak bir yerden sonra insan isyan ediyor: Hep mi CHP’ye olur, MHP’ye, AKP’ye olmaz mı? Önceki dönemle ilgili zaten suç duyuruları olduğunu Ferdi Başkan da hep söyledi. Bu adil bir sistem değil. Ulaş Başkanımızın hiçbir suçu olmadığına inanıyorum.”
Adalet sistemine dair eleştirilerde bulunan Dutlulu, gözaltı süreçlerinin hukuki değil siyasi gerekçelere dayandığını savundu. “İnsanlar adalet duygusunu kaybettiğinde, geri dönüşü çok zor olur” diyen Başkan, davaların sağlam temellere dayanmadığını belirterek sözlerine şöyle devam etti:
“Bu insanlar yurtdışına kaçacak insanlar değil. Gerekirse yurtdışı yasağı koyarsınız, haftada birkaç gün imza attırırsınız. Ama hapse atmayı ben farklı görüyorum.”