Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen soruşturma kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şubesi ve Vergi Denetim Kurulu Başkanlığı desteğiyle 13 Mart’ta eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Eskişehir merkezli olarak Adana, Adıyaman, Antalya, Batman, Hatay, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kütahya, Malatya, Manisa, Mardin, Mersin, Sinop, Şırnak, Tekirdağ ve Yalova’da belirlenen adreslere yapılan baskınlarda toplam 52 şüpheli yakalandı.

Şüphelilerden 3’ü emniyetteki işlemlerinin ardından serbest bırakılırken, adliyeye sevk edilen 49 zanlıdan 32’si “yasa dışı bahis oynatma”, “nitelikli dolandırıcılık”, “suç örgütü kurma” ve “suçtan elde edilen gelirleri aklama” suçlamalarıyla tutuklandı. 17 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Soruşturma kapsamında şüphelilerden birinin hastanede tedavi gördüğü, birinin askerlik görevinde olduğu, 4’ünün ise farklı suçlardan cezaevinde bulunduğu belirlendi. Yurt dışında olduğu tespit edilen 3 şüpheli ile firari durumdaki 11 zanlının yakalanması için çalışmaların sürdüğü öğrenildi.

Kaynak: AA