Manisa'nın 17 ilçesi içinde 42 merkeze her gün 4 bin öğrencinin taşındığı ve en çok taşımalı öğrencinin bulunduğu Alaşehir’de öğrenci servis denetimleri hız kesmeden devam ediyor.

Manisa İl Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü, Akhisar, Alaşehir, Kula, Salihli, Soma Bölge Trafik Denetleme İstasyon Amirlikleri tarafından 21-22 Kasım 2023 tarihlerinde 15 ekip ve 30 personelin katılımıyla denetimler yapıldı. Toplam 72 okul servisinin denetlendiği uygulamada araçlarda fiziki durum, klimalar, yangın tüpleri, ilk yardım çantaları, emniyet kemerleri, araçların kameraları ve Öğrenci Taşıma Yönetmeliği'nde belirtilen gerekli belgelerin olup olmadığı kontrol edildi. İl Emniyet Müdürlüğü yetkilileri öğrencilerin, eğitim kurumlarına güvenli bir şekilde ulaşmaları için gerekli bilgilendirmelerin yapıldığını ve denetimlerin aralıksız devam edeceğini belirtti. 

Manisa’da eşi tarafından öldürülen genç kadın toprağa verildi! Acılı babanın sözleri yürek yaktı Manisa’da eşi tarafından öldürülen genç kadın toprağa verildi! Acılı babanın sözleri yürek yaktı

Bu arada Manisa'nın en fazla öğrenci taşımasının yapıldığı Alaşehir’de 42 merkeze 150 araçla her gün yaklaşık 4 bin öğrencinin okullarına ulaştırıldığı bildirildi.

Kaynak: İHA