Kafa TV'de katıldığı bir programda, ünlü deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, Manisa'nın da aralarında bulunduğu 18 ilde 7 büyüklüğü dolaylarında deprem beklediklerini açıkladı.  Görür, fay hattı üzerinde yaşayan iller arasında Manisa'yı da gösterirken, "Üzülerek söylüyorum, fay attı üzerinde yaşayan illerin kaderi Maraş, Hatay gibi..." dedi. Görür ayrıca 6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremin ardından yaşadığı dokunaklı anları izleyicilerle paylaştı. Gözyaşlarına hakim olamayan Görür, depremde enkaz altında kalan bir vatandaşın kendisini görüntülü aradığı anları anlatırken duygusal bir an yaşadı.

Tokat'ta ihbara gidilen evde korkutucu patlama! Çok sayıda yaralı var! Tokat'ta ihbara gidilen evde korkutucu patlama! Çok sayıda yaralı var!

Deprem sabahında 4-5 saat boyunca sürekli olarak ağladığını ifade eden Görür, depremin yarattığı acı ve endişe karşısında duygu seli içinde olduğunu belirtti. Anılarını paylaşırken duygusal bir an yaşayan Görür, sözlerini tamamlayamadı ve duygularına hakim olamadı.


Manisa ve 17 şehre açık uyarı

Deprem uyarılarına bir yenisini ekleyen Görür bu kez isim vererek 18’ili uyardı. “Fay hattı üzerinde yaşayan bu illerin kaderi, üzülerek söylüyorum kaderi Maraş, Hatay gibidir.” diyen Görür’ün sıraladığı iller arasında ise Manisa da yer alıyor. Görür, önlem alınmazsa sonucun facia olacağını söyledi.

Naci Görür’ün saydığı iller:

“Eskişehir, Denizli, Muğla, Erzincan, Kayseri, Tokat, Kahramanmaraş, Hatay, Kocaeli, Osmaniye, Bingöl, Konya, Erzurum,Aydın, Balıkesir, Burdur, Manisa, Hakkari…”

Editör: Onur Yılmaz