İlk paranın basıldığı, kralların mezarlarının bulunduğu, İncil’deki tarihi kiliseleri sınırları içinde barındıran, Osmanlı döneminde şehzadeler şehir özelliğiyle ön plana çıkan Manisa’da tarihe sahip çıkmak anlamında eksiklikler silsilesine bir yenisi daha eklendi.
Mevcut müzenin yetersiz olması sebebiyle kente kazandırılacak yeni müze de yılan hikayesine döndü. Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Müdürlüğü tarafından ihale edilerek inşaatına 29 Ocak 2018 tarihinde başlanan Manisa Arkeoloji ve Etnografya Müzesi, daha açılamadan küflenmeye başladı.
20 milyon 300 bin TL’ye mal olacağı açıklanan, toplam kapalı alanı 7 bin 600 metrekare, sergi alanı 2 bin 392 metrekare ve depo alanları ise 1240 metrekare olan müzenin, 2020 yılının ocak ayında hizmete gireceği söylendi.
Ancak aradan geçen sürede müzenin resmi açılışı yapılamazken, üstüne üstlük bir de müzenin dış cephesinde yer alan demir profillerin pas tutuğu görüldü.
Görüntülere üzüldüklerini belirten Manisalılar, müzenin bir an önce faaliyete geçmesini bekliyor. Kulis Haber
ÖZELLİKLE PASLANDIRILIYOR
Öte yandan konunun uzmanlarınca verilen bilgilerde müzenin paslı görüntüsünün özellikle o şekilde olduğu ifade edildi. Troya Müzesi’nde kullanılan ve ‘Corten Tekniği’ olarak bilinen teknik sayesinde dış cephede kullanılan malzemenin özellikle paslandırıldığı, belli bir süre sonrasında orijinal rengini alacağı bildirildi. Duvarlara akan pasın ise temizleneceği ifade edildi.