Yerel seçimler yaklaşıyor... AK Parti'nin yarın bazı belediye başkan adaylarını Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından duyurulacak. İstanbul adayı olarak öne çıkan isimlerden biri olan Murat Kurum'un hayatı oldukça merak edilirken sosyal medyada gündem oldu. Peki Murat Kurum kimdir? Murat Kurum kaç yaşında? Detaylar haberimizde...


Murat Kurum Kimdir?
7 Mayıs 1976'da Ankara'da memur bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelen Murat Kurum, İlköğrenimini Ankara Seyranbağları İlkokulu’nda, ortaokul ve lise öğrenimini Mimar Kemal Lisesi’nde tamamladı. Selçuk Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi İnşaat Mühendisliği bölümünden mezun olan Kurum, yüksek lisansını "Kentsel dönüşüm" alanında yapmıştır.


Murat Kurum'un Siyasi Kariyeri
Siyasi kariyerine hızlı bir giriş yapan Murat Kurum, 2018'de Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin ilk kabinesine Çevre ve Şehircilik Bakanı olarak atandı. Görev süresi boyunca birçok sosyal konut projesi hayata geçiren Kurum, millet bahçelerinin sayısını arttırmış ve afet bölgelerindeki sorunlara çözüm getirmiştir.
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı görevinden ayrıldıktan sonra  TBMM Çevre Komisyonu Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili olarak aktif siyasete devam etmektedir.


Murat Kurum Evli mi?
Murat Kurum, evli ve 3 çocuk babasıdır.

Başkan Zeyrek MESO ve MEM-DER’i ağırladı Başkan Zeyrek MESO ve MEM-DER’i ağırladı


Murat Kurum Nereye Aday Olacak?
Murat Kurum'un 31 Mart'taki yerel seçimlerde AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olması bekleniyor.
 

Kaynak: Haber Merkezi