AK Parti Manisa Milletvekili Murat Baybatur, Selendi programı kapsamında ilçede bir dizi ziyaret ve incelemede bulundu. Baybatur, kamu yöneticileri, mahalle muhtarları, esnaf, vatandaşlar ve AK Parti teşkilat mensuplarıyla bir araya gelerek ilçedeki çalışmalar ve yatırımlar hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Baybatur, programı kapsamında AK Parti Selendi İlçe Başkanlığını ziyaret ederek mahalle başkanlarıyla düzenlenen istişare toplantısına katıldı. İlçede yürütülen çalışmaların da değerlendirildiği toplantının ardından Baybatur, yapımı devam eden Selendi Toplum Sağlığı Merkezi ile Hükümet Konağı inşaatlarında incelemelerde bulundu.

Yetkililerden çalışmaların son durumu hakkında bilgi alan Baybatur, söz konusu yatırımların ilçenin kamu hizmetleri açısından önem taşıdığını ifade etti.

“Kimse devletten büyük değildir”

Selendi’de yaptığı açıklamada AK Parti’nin siyaset anlayışının merkezinde millet, eser ve hizmet bulunduğunu belirten Baybatur, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde Türkiye’nin farklı alanlarda dönüşüm yaşadığını söyledi.

Manisa’nın tüm ilçelerinde yatırımların sürdüğünü ifade eden Baybatur, sağlık, ulaşım, tarım, eğitim ve gençlik alanlarında hayata geçirilen projelere dikkat çekti.

Baybatur, Selendi Toplum Sağlığı Merkezi ve Hükümet Konağı projelerinin de hizmet anlayışının somut örnekleri olduğunu belirterek, “Şehir hastanemizden ulaşım yatırımlarına, tarımsal sulama projelerinden eğitim ve gençlik yatırımlarına kadar Manisa’mızın geleceğine değer katan çok sayıda eseri hayata geçirdik. Selendi Toplum Sağlığı Merkezi ve Hükümet Konağı da hizmet anlayışımızın en yakın somut örnekleridir.” dedi.

Fahiş fiyat denetimlerine değindi

Baybatur, açıklamasında fahiş fiyat artışlarına yönelik yürütülen denetimlere de değindi. Vatandaşların mağdur edilmesine karşı denetimlerin sürdüğünü belirten Baybatur, Manisa’nın da aralarında bulunduğu illerde 41 tüccar hakkında soruşturma başlatıldığını söyledi.

Baybatur, “Vatandaşımızın rızkıyla oynayan, ölçüsüz kazanç peşinde koşanlara karşı devletimiz gereğini yapmıştır. Manisa’nın da aralarında bulunduğu illerde 41 tüccar hakkında soruşturma başlatıldı. Bu denetimler ve operasyonlar kararlılıkla sürecektir. Kimse devletten büyük değildir; herkes ticaretini hukuk ve vicdan sınırları içinde yapmalıdır.” ifadelerini kullandı.

Muhalefet belediyelerini eleştirdi

Baybatur, açıklamasının devamında CHP’li ve Yeni Parti yönetimindeki belediyelere yönelik eleştirilerde de bulundu.

Belediyelerin yönetim anlayışı üzerinden değerlendirmelerde bulunan Baybatur, “Yalnızca Manisa’da değil, Türkiye genelinde belediyeleri yönetmekte zorlanan bir zihniyetle karşı karşıyayız. Belediyelerinde yaşanan sorunlar, rezillikler ortadayken ülkeyi yönetebileceklerini iddia etmeleri inandırıcı değildir.” dedi.

Devlet yönetmenin ve sorumluluk üstlenmenin ciddi bir iş olduğunu ifade eden Baybatur, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Devlet yönetmek, millete hizmet etmek ve sorumluluk üstlenmek ciddi bir iştir. Milletimiz, hizmet üretenlerle yalnızca kendi siyasi ikbalini düşünenler arasındaki farkı çok iyi görmektedir.”

Baybatur’un Selendi programı, teşkilat buluşmaları ve ilçede devam eden kamu yatırımlarına yönelik incelemelerle tamamlandı.

Muhabir: Efe AYAR