Kastamonu'da Saraçlar Mahallesi Muhtarı Ali İhsan Yapan ve Beyçelebi Mahallesi Muhtarı Rıfat Cozuroğlu'nun sosyal medya hesapları kopyalanarak taklit edildi. Dolandırıcılar, bu sahte hesaplardan mahalle sakinlerine "Devlet destek paketinden 4 bin 500 TL yardım veriliyor 3 ay boyunca, muhtarlığımız aracılığıyla aldınız mı?" şeklinde mesajlar gönderdi.

Dolandırıcılar, destek bahanesiyle vatandaşların banka bilgilerini alarak paralarını çekmeye çalıştı. Dolandırılan bir vatandaş 9 bin TL kaybetti.

Muhtar Yapan, dolandırıcılık olayını mahalle sakinlerinin bildirmesi üzerine fark ettiğini belirtti. Facebook hesaplarının kopyalandığını ve gelen mesajlara itibar edilmemesi gerektiğini duyurdu. Ayrıca, vatandaşları bu tür dolandırıcılık vakalarına karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı ve "Muhtar ya da kamu çalışanı kimseden para istemez." dedi.

Vatandaşlar, sosyal medyada ve diğer iletişim kanallarında gelen şüpheli mesajlara karşı dikkatli olmalı ve yetkililere bilgi vermekte tereddüt etmemelidir. 

Kaynak: İHA