Milli Savunma Bakanlığı tarafından basın bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Toplantıda yapılan açıklamaya göre operasyonlar sonucunda 48 terörist etkisiz hale getirildi. Aktürk, 17 Mayıs’ta Pençe-Kaplan Operasyonu bölgesinde şehit olan kahraman Piyade Sözleşmeli Onbaşı Recep Kabala ve 22 Mayıs’ta Pençe-Kilit operasyonu bölgesinde şehit olan kahraman Piyade Sözleşmeli Er Vedat Zorba için başsağlığı diledi.

Terörle mücadele harekâtı

Aktürk, kesintisiz bir şekilde ve kararlılıkla uyguladığı terörü kaynağında yok etme stratejisi ile Irak ve Suriye’nin kuzeyi dâhil,  son bir haftada, 48 terörist etkisiz hâle getirildiğini bildirdi. Aktürk, 1 Ocak’tan bugüne kadar etkisiz hâle getirilen terörist sayısının bin 48 olduğunu ifade etti.

Gelir İdaresi Başkanlığından yurt dışına çıkış harcı açıklaması Gelir İdaresi Başkanlığından yurt dışına çıkış harcı açıklaması

Hudut güvenliği

Ayrıca hudut güvenliği ile ilgili bilgilerde paylaşıldı. Aktürk, “Birçok ülke tarafından örnek alınan, çok yönlü ve katmanlı güvenlik sistemiyle kesintisiz bir şekilde korunan hudutlarımızda; son bir haftada yasa dışı yollarla geçmeye çalışan 364 şahıs yakalanmıştır. Yakalanan şahıslardan 10’u terör örgütü mensubudur. bin 390 şahıs ise hududu geçemeden engellenmiştir.  Böylelikle, 01 Ocak’tan itibaren hudutlarımızdan yasa dışı yollarla geçmeye çalışırken yakalananların sayısı 4 bin 345’e yükselmiştir. Hududu geçemeden engellenen kişi sayısı da 55 bin 507 olmuştur” ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA