İsrail asıllı Türk vatandaşı olarak basın ve sosyal medyada servis edilen Mine Gümüşkaya isimli genç kadına tepkiler çığ gibi büyüdü. Kısa süre sonra açıklama yapan kadın kendisinin İsrail vatandaşı olduğunu ve Türkiye ile hiçbir problemi olmadığını ifade etti.

Sosyal medya hesabı üzerinden "Bir süre buralarda olmayacağım, eminim zafer bizim olacaktır" sözleriyle İsrail ordusuna katıldığını duyuran ve paylaşımlarını Türkçe yapan kadının Türk vatandaşı olduğu sanılarak tepkiler daha da arttı. Gümüşkaya'nın Türk vatandaşı olmadığını açıklamasıyla gerçek de ortaya çıktı ancak genç kadın tepki gösterenlere "Bordo klavyeli Arapsever Türkler" şeklinde seslenince olay daha da büyüdü.

Mine Gümüşkaya, İsrail ordusunun abluka altındaki Gazze Şeridi'ne yönelik operasyonlarına katılmak için bölgeye gideceğini açıkladı.

2 farklı TC numarası var… 58 yıldır gerçek kimliğini arıyor! 2 farklı TC numarası var… 58 yıldır gerçek kimliğini arıyor!

Sosyal medya hesabı üzerinden İsrail Savunma Kuvvetleri üniforması ve üstündeki silahlarla pozlarını paylaşan Mine Gümüşkaya, "Aldığım karar üzerine gönüllü olarak İsrail Savunma Kuvvetleri'ne katılma kararı aldım, bir süre buralarda olmayacağım, eminim zafer bizim olacaktır" dedi.

Gümüşkaya'nın paylaştığı diğer fotoğraflar arasında İbranice yazıların bulunduğu bombalar yer aldı. Genç kadın kısa sürede sosyal medyanın gündemine oturdu. Genç kadın, Türk vatandaşı sanılarak 'Bu kadın Türk halkını temsil etmiyor', 'vatandaşlığı iptal edilsin' gibi tepkiler aldı.

“TÜRK VATANDAŞI DEĞİLİM”

Gümüşkaya tepkiler sonrası sessizliğini bozarak kendisini eleştirenlere önce 'bordo klavyeli Arapsever Türkler' diye seslendi sonra özür diledi. Tepkilere Instagram hesabı üzerinden yanıt veren Gümüşkaya, sosyal medyada şu ifadeleri kullandı: "Bunlar ne yaşıyor? Türk vatandaşı değilim, İsrail vatandaşı olan birisi zaten çift vatandaş olamaz, cahilliğinize bittim"

TAKİPÇİLERİNDEN ÖZÜR DİLEDİ

İsrail Ordusuna gönüllü olarak katıldığını söyleyen Gümüşkaya, X hesabı üzerinden de bir açıklama yaparak yanlış anlaşıldığı bazı konular olduğunu belirterek takipçilerinden özür diledi. Gümüşkaya Türkiye-İsrail ilişkilerinin iyi olmasını savunduğunu kaydederek şu ifadeleri kullandı:

"Bu açıklamayı yapmak bile olayın ne kadar saçma olduğunu gösteriyor ama hesabıma gelen tonlarca küfürlü mesajdan sonra yapmam gerekiyor. Türk vatandaşı değilim ve kendi isteğimle orduya katıldım. Eski Twitter hesabım kapatılmadan önce Türkiye'ye karşı bir düşmanlığım olmadığını aksine her zaman İsrail-Türkiye dostluğunu paylaşıyordum zaten takip edenler bilir bir yanlışım olduysa herkesten özür dilerim." Haber Merkezi

Editör: Onur Yılmaz