Karabük Üniversitesi Başak Cengiz Mimarlık Fakültesi Dekanı Muhittin Kapanşahin, "Mimari ve şehircilik benim üzerinde kalem oynattığım söz söylediğim ders verdiğim bir alan ama ben mimarlık eğitimi almış ve mimar gibi bir bilgiye sahip kişi değilim" dedi. Şahin'in ataması 7 Şubat'ta yapılmıştı.

Karabük Üniversitesi Başak Cengiz Mimarlık Fakültesi Dekanı Muhittin Kapanşahin'in açıklamaları gündem oldu.

Kapanşahin, BRTV'ye yaptığı bir açıklamada, Basına da konu olan Dekanlığımız le ilgili şunu ifade etmek isterim öncelikle Dekanları Yüksek öğretim Kurumu atamakta teklifi Rektörler yapmakta yani 3 öğretim üyesi teklif eder ve bu 3 öğretim üyesinden birini YÖK Dekan olarak atar. 31 Ocak tarihi ile bize tebliğ edildi buraya atandığımız tabi ben tarihçiyim fakat ben tarihe olan merakımdan dolayısıyla İlahiyat Fakültesi sonrasında çalışma alanımı tarih üzerine yaptım. Yani bu noktada benim mimari ve şehircilik üzerinde kalem oynattığım söz söylediğim ders verdiğim bir alan ama şunu diyemem; Yani ben mimarlık eğitimi almış ve mimar gibi bir bilgiye sahip bir kişi değilim böyle bir iddia da bulunamam. Fakat dediğim gibi mimaride bilim tarihimizin de şehir tarihimizin de islam medeniyeti içerisindeki ayrılmaz bir unsur olduğundan dolayı kendisiyle derslerimle ilgili olarak yakın bir ilişki içerisinde olduğumu ifade edebilirim. ’dedi.  Şahin'in bu sözleri sosyal medyada gündem oldu, büyük tepki topladı.

Kapanşahin'in atamasına ilişkin üniversiteden 7 Şubat'ta yapılan açıklama şöyle:

"Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Refik Polat’ın da katılımıyla Fakültemizde Dekanlık Devir Teslim Töreni yapıldı. Başak Cengiz Mimarlık Fakültesi Dekanlığı görevini yürüten Prof. Dr. Abdüsselam ULUÇAM dekanlık görevini Prof. Dr. Muhittin Kapanşahin’e devretti.

Dekanlık makamında Fakültemiz Akademik ve İdari personelin katılımıyla gerçekleşen devir teslim töreninde; Rektörümüz Prof. Dr. Refik POLAT şimdiye kadar dekanlık görevini yürüten Prof. Dr. Abdüsselam Uluçam’a Fakültemize yapmış olduğu katkılardan dolayı teşekkür ederek, plaket takdiminde bulundu. Tören, çiçek takdimiyle sona erdi." HABER MERKEZİ 

Editör: Onur Yılmaz