Cumhur İttifakı’nın Türkiye Cumhuriyeti’ni ve Türk Milletini ilelebet yaşatma iradesi olduğunu söyleyen Manisa Milletvekili ve MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, “Cumhur İttifakı protokolünde “Cumhur ittifakının sadece bir seçim ittifakı olmadığı, Türkiye’ye yönelik iç ve dış kaynaklı hasmane girişimler karşısında, milli ve ahlaki bir duruş ve çerçevede tarihi bir birliktelik olduğu “ifade edilmektedir. “Cumhur İttifakı, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün "muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkma" hedefini yakalama azmi ile milli ve üniter bir devlet olan Türkiye Cumhuriyeti Devletini ve Türk Milletini ilelebet yaşatma iradesidir.” denilmektedir. “Türkiye’nin küresel güç ve Lider ülke olması ve 21. Yüzyılı Türkiye Yüzyılı yapma hedefi yer almakta, çerçevede 2053 ve 2071 vizyonunun alt yapısının adım adım inşa edeceği” yer almaktadır.” dedi.

“KILIÇDAROĞLU HDP VE PKK TERÖR ÖRGÜTÜNÜN TÜM TALEPLERİNİ KABUL ETMİŞTİR”

MHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Erkan Akçay yaptığı açıklamada, “HDP demek, PKK demektir. HDP, kapalı kapılar arkasında Kılıçdaroğlu’naPKK terör örgütünün taleplerini iletmiştir. CHP, HDP’nin ilettiği bu talepleri kabul etmiştir. HDP, ‘Kılıçdaroğlu kapalı kapılar ardında verdiği sözleri kamuoyu ile paylaşmalıdır.’ demiştir. Kılıçdaroğlu, Öcalan ve Demirtaş’a özgürlük,  PKK'lıların serbest bırakılması, Irak ile Suriye'den Türk askerinin çekilmesi, operasyonlara son verilmesi, özerklik ve kayyum uygulamasına son verilmesi de dahil olmak üzere PKK terör örgütünün tüm taleplerini kabul etmiştir. Bu nedenle PKK elebaşları Kılıçdaroğlu’na destek açıklaması yapmaktadır” dedi.

“MİLLET İTTİFAKININ PROTOKOLÜNDE ATATÜRK’ÜN ADI BİLE YOK”

Millet ittifakının protokolünde Atatürk’ün adının bile olmadığını söyleyen MHP’li Akçay, “CHP- İyi Parti-Deva-Demokrat Parti-Saadet Partisi- Gelecek Partisi’nden oluşan Millet ittifakı 22 Mart 2023 tarihinde Millet İttifakı protokolünü imzalamıştır. Millet ittifakının protokolünde: Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Atatürk’ün adı bile geçmiyor! Türk Milleti ifadesi kullanılmıyor. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin üniter ve milli bir devlet olduğu yer almıyor. Millet ittifakı protokolünde ayrılıklardan ve farklılıklardan bahsedilerek bölücülük yapılıyor. Millet ittifakı Atatürk düşmanıdır. Atatürk’ü katliam yapmakla suçlayan Kılıçdaroğlu’dur, CHP milletvekilleridir. Atatürk'e hakaret edenler millet ittifakında genel başkan yardımcısı, milletvekili, il başkanı yapılmıştır. Millet ittifakının Atatürk ile uzaktan yakından hiçbir bağı yoktur. Zillet ittifakı sadece sıkışınca Atatürk'ün adını kullanmaktadır. Millet ittifakı protokolüne HDP’nin ruhu sinmiştir.” dedi.

Özkan ÇELİK

Editör: Nuray Bozkurt